I morgen er det klart for Tromsø Skimaraton på Tromsøya. Torsdag kveld var 250 deltakere påmeldt til rennet.

- Jeg tror mange av dem som ser litt i været og hiver seg med på for å gå en fin tur kan komme med på slutten nå. Jeg har et håp om at vi kommer til 350, sier rennleder Sylvi Ofstad.

Fra Prøve-OL til turrenn

Rennlederen kan glede seg over at elitelaget Team Nord-Norge er påmeldt med sine toppnavn til start.

- De beste løperne, som er på Team Nord-Norge skal gå. Anna Svendsen, Torgeir Sulen Hovland, Eirik Solvang og Audun Erikstad, melder Ofstad.

- Det er veldig artig at de beste løperne stiller opp. Det hadde vi veldig håp om i år, siden vi så at det ikke krasjet med noen ting. At Anna som er en flott representant for vår klubb stiller, er vi veldig glade for.

Anna Svendsen kom mandag hjem fra Prøve-OL i Kina, hvor hun var med å ta sølv i lagsprint i konkurransene som også hadde verdenscupstatus.

- Jeg gleder meg til å gå i morgen, det blir bra. Jeg liker lange klassiske løp. Det er god trening, i forhold til NM del 2 for eksempel som er 3 mil klassisk, kommenterer Svendsen til iTromsø.

Vil henge seg på guttene

På damesiden er imidlertid flere sterke navn borte fra startstreken, som Silje Theodorsen og de andre Team Nord-Norge-jentene, som ikke bor i Tromsø.

- Jeg håper å henge med på noen av guttene, kanskje en gruppe litt bak tetfeltet. Det er så mye staking, og da har guttene en stor fordel. Samtidig så er det langt. Jeg har ikke tenkt å gi meg. Når jeg først stiller så har jeg lyst til å gå fort. Jeg er spent på hvordan formen er, sier Svendsen.