Foto: RICHARD SAGEN

Tre nordmenn i finalen. Tre nordmenn på pallen. Det er sprintfinalen kort oppsummert.

De tre i finaleheatet var Ola Vigen Hattestad, John Kristian Dahl og Tor Arne Hetland. Og de gjorde kort prosess på all motstand foran den siste kneika de fleste trodde ville bli avgjørende, før selve oppløpet i Kuusamo.

Ola Vigen Hattestad var nådeløs også mot sine landsmenn i spurten. Han kunne stå opreist og seile over mållinjen, mens Tor Arne Hetland og John kristian Dahl gjorde opp om andreplassen.

Lurte alle

Den spurten var det Tor Arne Hetland som gikk seirende ut av, etter at han kom seg videre fra kvartfinalen på hengende håret.

Han ble i utgangspunktet nummer tre i sitt kvartfinaleheat og hadde for dårlig tid til å kvalifisere seg som «lucky looser». Men da kanadiske Devon Kershaw ble disket, var Hetland likevel med i semifinalen.

Der spurtslo han det finske hjemmehåpet Kalle Lassila og tok seg videre til finalen - der han altså kun ble slått av suverene Vigen Hattestad.

Kjølstad nummer ni

Johan Kjølstad viste imponerende takter både i prologen og i kvartfinalen, men i semifinalen fikk han et uheldig spor inn på oppløpet. Dermed ble han henvist til b-finalen.

Heller ikke der gikk alt smertefritt for Kjølstad. Han ble til slutt nummer tre og endte med det på en niendeplass til slutt.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Foto: SCANPIX