Det melder Haga selv på Instagram torsdag.

– Min tid som toppidrettsutøver er over etter NM. Jeg kjenner at jeg trenger en forandring i tilværelsen, selv om det også er trist og rart, skriver Haga og fortsetter:

– Jeg gleder meg til å finne nye mål å jobbe mot, til å være mosjonist og til å være mer hjemme med dem som har støttet meg gjennom skikarrieren.

Dermed blir fredagens NM-tremil på Tolga karrierens siste renn for 32-åringen.

Haga tok OL-gull individuelt på 10 km fristil i Pyeongchang i 2018. OL-gull ble det også på stafetten i det mesterskapet, og i mars ble hun historisk som tidenes første vinner av femmila for kvinner i Holmenkollen.

– Jeg kommer til å savne de intense klemmene etter skirenn, latteren en sen kveld når man deler rom på samling, å slite seg gjennom langturer sammen i regn og vind. Jeg har lært, opplevd og oppnådd mye siden jeg tråkket mine første skispor med foreldrene og brødrene mine i lysløypa på Åsen. Veien fra karusellrenn til OL-gull vil jeg aldri glemme, skriver Haga.

– Det siste året har jeg vært med på tidenes revansje av det norske damelaget, i tillegg til selv å vinne i Holmenkollen. Begge deler har gjort meg rørt og stolt.

Se hvordan det så ut da Ragnhild Haga spurtet til seier i Holmenkollen i mars:

Flere av Hagas lagvenninner og konkurrenter har kommentert på Instagram-innlegget:

– Tusen takk for mange fine år på lag Ragnhild og ikke minst takk for mange flotte minner. Ønsker deg masse lykke til på neste reise, skriver tidligere langrennsdronning Marit Bjørgen.

– Takk for fine år på lag Ragnhild. Du vil bli savnet, skriver Helene Marie Fossesholm.

– Du har inspirert og kommer til å bli savnet i skisporet fremover. Lykke til med alt du tar for deg, skriver svenske Jonna Sundling.

– Takk for alle disse årene Ragnhild! Så glad for at jeg fikk sjansen til å bli kjent med deg, skriver Ebba Andersson – også hun svensk.

– Gratulerer med en fantastisk karriere Ragnhild. Lykke til videre, er beskjeden fra Hans Christer Holund.

Hva skjer denne uken? I VGs nye sportskalender får du oversikt over alt av sport