– Sikkerhet kommer først og med de vindforholdene som er på stadion nå, og som er ventet utover dagen, er det ikke forsvarlig å gjennomføre skirenn, sier rennleder Torbjørn Broks Pettersen.

Allerede i morgentimene blåser det kraftig, mens stort sett har vært opphold – med noen sluddbyger iblant. Det er ventet at vinden skal ta seg opp i styrke utover dagen.

– Det var en veldig enkel avgjørelse. Det er vanskelig å stå oppreist på flatene på stadion nå, og det er meldt at vinden skal ta seg opp betydelig, sier Broks Pettersen.

På det meste er det varslet at vindkastene kan komme opp i 34 m/s. Det er også meldt noe nedbør som sludd. Juryen har stengt hele skiarenaen fredag.

Flere av landslagsløperne tok seg i stedet en løpetur langs veien fredag morgen.

INGEN REPRISE: Erik Valnes under sprintprologen på Beitostølen i fjor. I år ble sprinten avlyst. Foto: Geir Olsen

Lørdag og søndag står 10/15 kilometer i klassisk og fristil på programmet. Også lørdag er det meldt frisk vind med kast på opp mot 21 m/s.

– Foreløpig er vi i godt håp om at det skal bli skirenn i morgen. Vinden er ikke like kraftig da, sier Broks Pettersen.

Søndag er det meldt roligere og fint vær.

Uværet fredag står i kontrast til torsdag da det var vakkert vintervær med flere timer sol etterfulgt av flere timer med snø – og lite vind. Forholdene på stadion, hvor eliteutøverne trente, var gode.

Torsdag var det mediedag – ikke Heidi Wengs favoritt: