Frida Karlsson gjorde drajobben stort sett hele løpet og fikk betalt med en annenplass etter at Linn Svahn tok spurten. Det er Svahn tredje etappeseier i touren. Katharina Hennig endte som nummer tre i fellesstarten som gikk i tøffe forhold med mye sludd.

Lørdagen ble langt tyngre for de norske. Før løpet måtte pallkandidaten Astrid Øyre Slind (nummer seks i sammendraget) bryte touren grunnet sår hals.

Mens Heidi Weng slet på etappen og klarte ikke å bidra i front med de svenske og tyske kvinnene. Weng berget etappen med en niendeplass.

Det var hardt og brutalt. Jeg synes det var utrolig tungt føre, sier Weng.

Margrethe Bergane ble nummer 18, Kristin Austgulen Fosnæs 22 og Mathilde Myhrvold nummer 24.

– Jeg hadde håpet å se Heidi litt nærmere tet. Men det ser ut som Heidi har en tøff dag, sier Viaplay-ekspert Maiken Caspersen Falla.

Heidi Weng er nå nummer seks i sammendraget – 1 minutt og tre sekunder bak sammenlagtleder Jessie Diggins. Hun tapte terreng til Frida Karlsson, Kerttu Niskanen og Linn Svahn i kampen om pallplassene.

– Jeg tror det blir spennende. Mye er mulig så det blir gøy med morgendagen, sier Weng til VG.

Landslagstrener Stig Rune Kveen tror fortsatt Weng kan vinne Tour de Ski.

– Det blir veldig spennende å se. Alt kan skje og det er lett å få en smell i bakken der. Heidi elsker monsterbakken og hun har gått fort opp der mange ganger, så håpet lever absolutt og vi må motivere hun til å gi alt, sier han til VG.

SEKS: Heidi Weng er nummer seks i sammendraget. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

– Tror du hun kan vinne?

– Ja, jeg tror hun kan kjempe om seier og pallplass.

– Tror du Heidi selv tror hun kan vinne?

– Ja, det tror jeg. Jeg tror hun er lettet over at det ikke ble større avstander i dag og da er nok hun giret på å gå for det i morgen.

Tour de Ski avsluttes søndag med den berømte Monsterbakken. Der kan det potensielt skille mye.