19-åringen som går for Tromsø Skiklubb Langrenn ble nummer tre på søndagens 10 kilometer klassisk i klassen K19/20.

– Det var veldig artig. Det har vært en trøblete start på sesongen for min del. Jeg var syk i jula, så det var artig at jeg fikk klaff nå som det nærmer seg NM, sier Synne Arnsen til iTromsø.

- Henger høyt

Fredag ble hun nummer 11 på 5 kilometer fri, dermed ble det en stor opptur.

– Det er artig å gå på ski når kroppen fungerer. Det var tett ned til 4.-plassen, så det var artig at tiden var på min side denne gangen. Fredag var jeg et tiendedel fra topp ti, så det er tett, forklarer Arnesen.

Marte Mæhlum Johansen vant rennet foran Katrine Seim.

– Dette henger høyt og er kanskje noe av det beste jeg har gjort. Det er en større prestasjon å havne på pallen nå enn tidligere, det er jo ny klasse 19/20 med to årskull, sier Arnesen.

Hun var langt fra den eneste Tromsø-jenta som markerte seg. Klubbvenninne Ingvild Margrete Ofstad ble nummer syv på sprinten i samme årsklasse, mens Hanne Kristine Kroken fra Kvaløya ble nummer 13 i K18-klassen på 5 kilometer fri på fredag.

Håper på topp NM

Det var med andre ord god stemning på Voss for Tromsø-jentene som nå ser fram mot junior-NM i Harstad om tre uker.

– Jeg håper å få til noen toppresultater da. Jeg er ikke fornøyd med å havne utenfor topp 10 og vil helst være blant de beste, men det er vanskeligere i år enn i fjor, sier Arnesen, som i fjor ble nummer fire i K18-klassen under junior-NM.