LILLEHAMMER/OSLO: Maiken Caspersen Falla fikk gå førsteetappen for Norge 1, som til slutt tok en overlegen seier, men Uhrenholdt Jacobsen gjennomførte en kjempegod etappe og viste at hun hadde fortjent å gå for førstelaget.

Heming-løperen skaffet seg en luke ned til Falla og de andre konkurrentene. Da hun sendte Kari Øyre Slind ut på etappe nummer to, hadde Norge 2 seks sekunder ned til førstelaget.

OVERLEGNE: Norge førstelaget – Maiken Caspersen Falla (f.v), Ingvild Flugstad Østberg, Therese Johaug og Heidi Weng – vant stafetten på Lillehammer i suveren stil. Foto: NTB scanpix

– Jeg var ikke enig i valget. Jeg ville gått på førstelaget, men da også at jeg ikke ville selge meg inn. Jeg var såpass dårlig i går, sier Uhrenholdt Jacobsen til Aftenposten.Egil Kristiansensier at Jacobsen var nær en plass på førstelaget, men at valget til slutt falt på Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg som aldri har gått stafett for Norge 1 før.

Til tross for den gode starten, endte Norges andrelag til slutt på fjerdeplass. Finland tok andreplassen, mens USA overraskende nok ble nummer tre. Norges førstelag vant i overlegen stil — nesten to minutter foran Finland.

Maiken Caspersen Falla, som fikk sjansen i stedet for Jacobsen, var glad for å få muligheten.

Jacobsen: - Krevende å studere på heltid

– Jeg var veldig glad for å få sjansen på førstelaget, og jeg synes at jeg fortjente det, sier sprinteren som har bodd på Lillehammer i seks år.

– Jeg var bare rolig før start fordi det uansett er sprint som er viktigst for meg.

Uhrenholdt Jacobsen fikk beskjed av trenerne om å droppe å lese til medisineksamen lørdag kveld og i stedet bare hente seg inn etter lørdagens skiathlon.

– Jeg merker jo nå at det er veldig krevende å studere på heltid. Jeg må vurdere om jeg skal bli med til Davos til helgen. Eksamen 17. desember er uansett prioritet nummer én. Den vurderingen tar jeg med trenerne, sier Jacobsen, og forteller at Tour de Ski er hovedmålet denne sesongen. Der har hun planer om å gjøre det bra.

Disse gikk for de norske stafettlagene:

Norge 1: Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Therese Johaug, Heidi Weng.

Norge 2: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kari Øyre Slind, Maria Strøm Nakstad, Ragnhild Haga.

Norge 3: Kari Vikhagen Gjeitnes, Kathrine Rolsted Harsem, Martine Ek Hagen, Silje Øyre Slind.

Norge 4: Silje Theodorsen, Berit Mogstad, Anne Kjersti Kalvå, Marthe Bjørnsgaard.