– Det er noe jeg gleder meg veldig til. Det er litt sånne ting som er fint å ha på siden. Ski er viktig det, men det finnes ting som er enda viktigere, sier Martin Løwstrøm Nyenget, landslagsløper i langrenn.

Han sto for karrierens høydepunkt da han vant den legendariske femmila i Holmenkollen i mars i fjor. Det rørte lagkameratene etter at han kort tid i forkant mistet faren og talte i begravelsen.

I mai når Nyenget et annet høydepunkt, da bryllupet med Synne Baklid finner sted. De har vært sammen siden de var 19 år.

– Jeg vil si at etter elleve år sammen, da er du ikke treig med å få ut ringen. Det blir veldig stas å samle venner og familie til en stor fest, sier Nyenget.

– Jeg gleder meg ekstra, for jeg er veldig happy med den jeg skal gifte meg med. Det er stas, fortsetter han stolt.

Støtten fra Baklid kaller han «veldig viktig».

– Hun er veldig god til å støtte. Hun er ikke dullete av seg, men støtter når hun vet det trengs noe ekstra. Vi har det veldig gøy sammen og er gode venner. Nå går vi fra å være samboere til ektefeller, det er ekstra stas, sier Nyenget.

Som reserve fikk han muligheten på VM-femmila som Pål Golberg vant sist søndag. Nyenget selv ble nummer fem. Førstkommende lørdag venter ny femmil, denne gang i fristil og i Holmenkollen.

  • Kollen-femmila starter kl. 10:30 lørdag og sendes direkte på NRK1. Følg rennet her.

Første konkurranser for langrennsløperne etter VM er femmila i Holmenkollen lørdag og søndag. Deretter er det sprint i Drammen torsdag neste uke. Få full oversikt over sport på TV i VGs nye sportskalender.