På lørdagens fellesstart med skibytte under prøve-OL i sørkoreanske Pyeongchang fikk Anna Svendsen en solid opptur etter fredagens skuffende klassisksprint der hun røk i kvartfinalen etter å ha blitt nummer tre i prologen.

– Jeg gikk hardt på klassisken. Jeg viste jeg var i god form på klassisk, så det ville jeg utnytte og forsøke å henge med så lenge jeg kunne, sier Anna Svendsen til iTromsø.

7.-plass

Hun vekslet som nummer tre sammen med japanske Masako Ishida. Ishida endte til slutt som nummer tre, mens Svendsen kom i mål 21 sekunder bak japaneren og ble nummer syv.

– Det ble som forventet tøft på skøytedelen, men det gikk bedre enn det har gått. Selv om jeg ikke greide å henge med gruppa foran helt inn, viser det at all teknikktreninga har hjulpet. Så det er gøy at det går fremover på skøytinga, sier Anna Svendsen.

7.-plass var hennes beste resultat i verdenscupen på distanse.

– Jeg var langt bak (Justyna) Kowalczyk allerede på klassisken. Hun gikk så fort at jeg prøvde ikke å henge med en gang. Nå får jeg bare fortsette å ta steg på skøytingen, sier 26-åringen.

Inn på førstelaget

Hun legger ikke skjul på at 7.-plassen betydde mye.

– Det var gøy med en opptur etter i går. Jeg var så irritert og skuffa, men klarte å legge skuffelsen bak meg og fokusere på det jeg skulle gjøre.

Fra løpet fikk hun med seg 36 verdenscuppoeng og viktige FIS-poeng.

– Det kommer godt med, sier Svendsen.

Som også på bakgrunn av den gode innsatsen ble satt opp på Norges førstelag på søndagens lagsprint i skøyte.

– Jeg skal gå med Silje Øyre Slind på førstelaget, så det gleder jeg meg til, sier Svendsen.