For første gang på to år kan Marit Bjørgen dermed ta steget opp på toppen av pallen etter et renn i verdenscupen.

Forrige individuelle seier for Marit Bjørgen kom på ti kilometer klassisk i finske Kuusamo 2. desember 2007.

Bjørgen slo an tonen fra start og hadde en ledelse på ti sekunder allerede etter fem kilometer. Ingen kunne tukte avslutningen til det norske esset.

Knuste Kalla

Svenske Charlotte Kalle var den eneste som kjempet mot Bjørgen, men måtte se seg slått med hele 29,7 sekunder. Hennes landskvinne Anna Haag kapret tredjeplassen, 37,2 sekunder bak Bjørgen.

- Jeg synes dette er veldig positivt. Jeg tror ikke jeg trenger å gå så fryktelig mye fortere for at det skal holde til pallen i et OL-løp. Så dette lover veldig bra, sier en lykkelig Marit Bjørgen til NRK etter løpet.

Nervøs

– Jeg var fryktelig nervøs i dag, det er lenge siden jeg har vært så nervøs. Det var en hard og utfordrende løype, men jeg klarte å holde roen og gå godt. Jeg fikk også gode tilbakemeldinger så da var det bare morsomt, sa Bjørgen til NRK.

Kristin Størmer Steira kjempet lenge om en pallplass, men et fall på tampen av løpet kan ha ødelagt for det. Hun endte på fjerdeplass, 51,5 sekunder bak Bjørgen.

Skofterud på femte

Vibeke Skofterud leverte også et godt langrenn og endte på femteplass.

Bjørgen viste god form allerede i åpningsrennene på Beitostølen sist helg. Likevel var hun svært spent på hvordan det skulle gå lørdag.

– Ut fra forrige helg er jeg ikke veldig overrasket over hvor bra det gikk, jeg har kjent at ting fungerer. Men jeg var spent på hvor fort Kalla kunne gå, men det ble en suveren seier, sa Bjørgen.

For første gang siden 2. desember 2007 sto Marit Bjørgen alene på toppen av pallen etter et verdenscuprenn. Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX