– Jeg smiler godt under munnbindet i dag. Jeg hadde det deilig i dag, og jeg liker ikke å tape skirenn, sier Klæbo til NRK.

Aleksej Tsjervotkin, Emil Iversen og Iivo Niskanen la alle et press på Klæbo fra tidlige startnummer, men det ble tidlig klart at det var førstnevnte russer som virkelig kunne true Klæbo på revansjetokt.

Allerede ved første passering var Klæbo i tet.

– Dette er noe av det råeste vi har sett av Klæbo i åpningen av et distanserenn, kommenterte Jann Post i NRK-bua da trønderen tok ledelsen med hele seks sekunder etter bare 3,1 kilometer.

SUVEREN: Johannes Høsflot Klæbo regelrett utklasset rivalene på 15 kilometer klassisk lørdag. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva / Lehtikuva

Svak Bolsjunov

Aleksandr Bolsjunov var i utgangspunktet løftet fram som en av de virkelige favorittene, men han var alltid ti-femten sekunder for sent til passering.

Til slutt ble det tydelig at ingen kunne true Klæbo, på et klassisk 15-kilometersrenn med intervallstart - ikke trønderens mest foretrukne disiplin.

Seiersmarginen ble på hele 15,2 sekunder.

– Det er fryktelig sterkt. Han var fryktelig god på ski i dag, sier fjerdeplasserte Emil Iversen til NRK.

Emil Iversen så lenge ut til å kapre tredjeplassen, men ble til slutt skjøvet ut av pallen av Bolsjunov.

Trist Krüger

Dermed slår 24-åringen tilbake etter den overraskende andreplassen i sprintåpningen fredag. Da ble hans seksten renn lange seiersrekke brutt i sprint, og det var tydelig at han var ute etter revansje på 15-kilometeren.

Simen Hegstad Krüger var på sin side tydelig preget etter at han ble helt utklasset. Han endte til slutt på 38. plass, nær to minutter bak Klæbo.

– Jeg vet ikke helt hva det er, men det fungerer bare ikke. Det har egentlig vært bra, men jeg er sjanseløs her nå. Jeg må finne ut av hva som er gærent. Det er ikke vits å holde på sånn her, sier Krüger til NRK mens han tørker tårene på direkten.

Lørdagens renn var det andre av totalt tre renn i den såkalte minitouren i Ruka. Søndag avsluttes det hele med jaktstart.