– Alt går på tverke, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

– Heidi ut med sykdom nå, er det siste damelaget trengte, istemmer Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug.

Ingen av de norske kvinnene som skal konkurrere denne helgen, har vært på pallen til nå denne sesongen.

– Det begynner dessverre å bli tynt og det er symptomatisk for Norge at den beste løperen i distanse har sykdomsforfall nå to helger på rad – med stafetten sist helg og fellesstarten til søndag, sier TV 2-ekspert Petter Skinstad.

Heidi Weng skulle egentlig gå søndagens 20 kilomter fellesstart, men løpet kommer for tidlig etter at Weng pådro seg en lett luftveisinfeksjon sist helg da det var verdenscup i Oberhof.

– Det (forfallet til Weng) er det siste norsk damelangrenn trenger akkurat nå. Det er typisk når man havner i uflyt. Jeg føler med damelaget, og håper de får samlet overskudd og får en opptur på slutten av sesongen, sier Skinstad.

– Er det ikke det ene, er det det andre

Heidi Weng, som er den eneste norske løperen som har vært på pallen i distanseløp i vinter, var ikke satt opp på fredagens blandet stafett (kl. 15.30 på TV 3) eller lørdagens sprint.

Norges langrennskvinner har slitt denne sesongen, og forfallene er mange til løpene i Goms. Sprintesset Kristine Stavås Skistad står over for å legge inn en treningsperiode.

– Skistad og Weng er de to som har holdt Norge inne i toppen i vinter. Nå er begge borte - av prioritering og sykdom, sier Bjørn.

Heller ikke Astrid Øyre Slind, Silje Theodorsen, Lotta Udnes Weng eller Anne Kjersti Kalvå er å se i Sveits. Alle har slitt med sykdom nylig.

Mens Helene Marie Fossesholm og Ingvild Flugstad Østberg ikke har vært klare til å gå skirenn denne sesongen.

– Med Heidi ute går damelaget inn i helgen med lave forventninger, men flere har en god mulighet til å vise seg frem. Jeg håper noen tar muligheten og overrasker positivt, sier Dyrhaug.

– Det er et ganske tynt mannskap på start. Stjernene fra i forrige sesong, er mer eller mindre satt ut av spill. Håpet er at Tiril Udnes Weng finner tilbake til formen fra i fjor, sier Bjørn.

Udnes Weng vant da verdenscupen.

– Selv om rekruttløperne Kristine Austgulen Fosnæs og Margrethe Bergane virkelig har en fin utvikling, drukner det i at de største stjernene ikke leverer på det nivået de skulle vært, sier Bjørn.