Anna Svendsen (26) gikk til topps på Tromsø skimaraton på kanontid. Svendsen var nesten 25 minutter før neste kvinne i mål da hun vant Tromsø skimaraton på meget sterke 1.53,54.

– Det var artig å gå i dag. Fine forhold, sol og alt sammen. Jeg gikk ganske hardt i starten for å henge med den ene gruppen og fikk noen bra gutter å gå med. Det ble tungt på slutten, men jeg er veldig fornøyd, sier Anna Svendsen til iTromsø.

Håper på mer v-cup

Kontrasten fra verdenscup i Sør-Korea sist helg var stor for Tromsø-løperen.

– Det er selvfølgelig annerledes, men skirenn er skirenn. Jeg går det jeg har uansett og jeg er glad det passet med at jeg kunne gå her på hjemmebane i dag, sier Svendsen.

Nå venter kretsrenn på Bardufoss neste helg før den viktige norgescuphelga uken etter som kan avgjøre mye.

– Jeg håper å få gå mer verdenscup i Drammen og Holmenkollen. Da er det nasjonal kvote og flere plasser, så det har jeg et lite mål om.

Og da blir norgescupen viktig.

– Det er klassisk sprint, så det er viktig å gjøre det bra da. Jeg kommer alltid i bedre form utover sesongen, så jeg håper på en formtopp om et par uker.

Fått mye tilbakemeldinger

I Sør-Korea røk Svendsen ut i kvartfinalen på klassisk sprint, men fortsatte helga med en imponerende 7.-plass på 15 kilometer med skibytte og en imponerende 2.-plass på lagsprinten.

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger. Det er artig at mange følger med og det setter jeg stor pris på, sier Svendsen.

Som nå skal bruke de neste ukene på å spisse formen.

– Jeg skal få lagt inn mye god trening nå mot de andre viktige rennene som kommer, sier hun.