foto
AMBISIØS: Anna Svendsen satser for fullt på langrenn i vinter. Det har betalt seg med verdenscup-sjanse allerede på Lillehammer kommende helg. Foto: Privat

Tromsø Skiklubb Langrenn-løperen er for alvor i gang med forberedelsene til helgens verdenscuprenn på Lillehammer.

Fredag venter den i utgangspunktet viktigste konkurransen, klassisk sprint, hvor Svendsen har et tydelig håp om å ta karrierens aller første verdenscuppoeng.

– Jeg gleder meg til i morgen og er klar, så får vi se hvordan det går, sier Anna Svendsen til iTromsø.

«All-in»

Siden hun kom hjem fra noen års opphold i USA foran 2014/15-sesongen så har hun tatt stadige små steg nærmere norgestoppen.

Blant annet på grunn av en gradvis tydeligere satsing på ski. Sykepleieren har trappet ned på antall ekstravakter hun tar på seg på sykehuset. Noen fast stilling er foreløpig uaktuelt i kombinasjon med satsingen.

– Jeg tar litt ekstravakter på sykehuset, men på vinteren så er det bare ski egentlig. Takket være lokale sponsorer som støtter meg så går det akkurat rundt. Det har mye å si, sier hun.

På vår og sommer blir det noen vakter, og det synes Svendsen er greit både med tanke på lommeboka og å holde det ved like som sykepleier.

– Dessuten jobber jeg på en UNN-avdeling (infeksjonsmedisinsk) hvor mine to søstre (Sara og Maja, journ.anm) jobber. Så det er artig. Når jeg først er på jobb så er det gøy. Men jeg kan ikke jobbe for mye slik det går utover treningen, understreker verdenscuphåpet.

Lenge sørpå

Mindre jobb gjør Svendsen mer fleksibel i hverdagen, og det har vært helt nødvendig med førjulsklimaet i Nord-Norge i år.

Svendsen er for en real langtur sørover, på grunn av manglende snøforhold i hjembyen. Siden åpningsrennet på Beitostølen for to uker siden har hun vært i sør, og hun blir også værende over neste helgs Skandinavisk Cup.

– Det er ikke noe skiføre neste helg, så det er ingen vits i å komme hjem ennå, slår Anna Svendsen fast.