Vielsen er over: Langrennsdronningen Therese Johaug og den tidligere roeren Nils Jakob Hoff har giftet seg i Røros kirke.

De ga hverandre flere gode kyss, til stor jubel fra gjestene og mange lokale, som også er på plass for å følge med på det store bryllupet.

På vei ut fra kirken ble brudeparet fraktet på hest og slede.

– Vi har det fantastisk. Jeg tror ikke vi skal snakke så mye, men bare nyte og oppleve. Det er helt fantastisk, sier Hoff til TV 2.

Det var også tegn til bygdefest utenfor kirken til lyden av «Eit Gøtt Gamalt Frieri» fra Staut og stjerneskudd. Som seg hør og bør på nyttårsaften.

På vei gjennom gågaten i Røros sentrum fikk Johaug og Hoff gratulasjoner fra de lokale som hadde stilt seg opp på rad og rekke.

Brudeparet ankom Rørøs hotell, der festen skal være, like over klokken 15.30.

La du merke til skovalget?

Før vielsen gikk Therese Johaug inn i kirken med hvite, store moonboots. Hun fikk følge av sin far, Thorvall.

Moteekspert i KK Ida Einarsdottir hadde ikke forventet mindre av Johaug når det gjelder valget av sko.

– Morsomt. Praktisk og ganske smart. Litt av poenget på den store dagen er jo både å føle seg vel og ikke minst være tro til egen stil. Og det må man jo kunne si at hun er, sier hun til VG.

Gjestene storkoste seg i minuttene før vielsen:

Johaugs hvite kjole er hennes første av to kjoler på nyttårsaften. Hun har varslet at hun skal ha annen kjole til festlighetene senere i kveld.

Brudgommen Hoff er kledd i bunad denne søndagen. Han ankom Røros kirke med spark.

– Jeg tror det blir en ordentlig fin fest, sier Johaugs manager Jørn Ernst til VG.

Bergstaden er kledd i hvitt, og det er nesten umulig å ikke få julestemning ved å skimte den mektige kirken og de fargerike husene som vekker minner fra «Jul i Blåfjell» og «Pippi Langstrømpe».

Været er overskyet og gradestokken har krøpet ned til minus syv grader.

– Jeg gleder meg veldig. De kommer til å være utrolig flotte, sier tidligere langrennsstorhet Maiken Caspersen Falla til VG.

Johaug har tidligere uttalt til VG at det er et bryllup som er «nøye planlagt». Fredag ankom gjestene Dalsbygda for «bli kjent-med-kveld» i selskapslokalet Rønningslemmen på Rønningen gård. Det skriver Arbeidets rett.

Lørdag inviterte Johaug og Hoff til «Mesternes mester» med både startnumre, lefser og gløgg. Brudeparet ankom festen i traktor. Ifølge manager Ernst vant Johaug ikke lekene.

Etter vielsen i Røros kirke, går turen til Røros hotell for selve bryllupsfeiringen.

Forloverne til Johaug er Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg og lillesøster Veronica Johaug.

Tidligere lørdag delte Johaug dette bildet på sin Instagram-story. Gevir-frisør Agnes Gulbrandsen er kvinnen som har fått oppgaven å fikse håret til Johaug:

Foto: Instagram / @johaugtherese