Det melder 26-åringen i en pressemelding. Der kommer det frem at Klæbo er lei av å bli stemplet som gjerrig og pengefokusert.

– Forhandlingene har ikke handlet om penger og berikelse. Jeg har bidratt masse til fellesskapet. Og jeg har også planer om å gjøre det i tiden fremover. Fellesskapet er svært viktig, sier Johannes Høsflot Klæbo.

I pressemeldingen står det at manager og far Haakon Klæbo har varslet Norges Skiforbund om beslutningen om å fjerne privatsponsoren.

En slik løsning vil bety at Klæbo er underlagt Skiforbundet i perioder han representerer Norge i verdenscupen.

Det vil enkelt forklart bety fra han forlater hjemmet sitt på verdenscup-tur frem til han er hjemme igjen.

Med en slik løsning, sier Klæbo fra seg muligheten til å gå med sin private sponsor på skidressen under verdenscup-løp.

De andre ukedagene vil han være fri og kan promotere sine sponsorer slik han vil.

Dette betyr at alt ligger til rette for verdenscupstart i Ruka 24. november for Johannes Høsflot Klæbo, dersom Norges Skiforbund ønsker dette, konkluderer Team Klæbo videre.

Uten denne representasjonsavtalen, der forhandlingene tilsynelatende har stått i stampe i lang tid, vil ikke OL- og verdensmesteren kunne gå verdenscuprenn for Norge.

Bjervig har tidligere sagt han ikke kan gi ytterligere goder:

– Jeg kan ikke gi mer til en som aktivt takker nei og ikke vil være med å bidra til fellesskapet. Han har fått det samme tilbudet som de andre, og det syns jeg er sjenerøst. Hvis han vil ha enda flere fridager, kan han droppe sin private sponsorlogo og heller bruke våre i konkurranser. Petter Northug fikk aldri lov til noe slik.