Etter en knallstart for de norske herrene i verdenscupåpningen i Ruka er det verdenscup i svenske Gällivare kommende helg, med 10 kilometer friteknikk lørdag og 4 x 7,5 km stafett søndag. Stafettlagene tas ut etter konkurransene lørdag.

– Fra vondt til verre, det har vært en shit-helg, sa Klæbo til VG etter verdenscupåpningen.

– Jeg gleder meg til å komme hjem. Jeg mangler sprut når det drar til seg. Jeg kjemper ikke om 16. plasser, da er jeg heller på hytta og trener, fortsatte Klæbo.

Han vurderer å gå norgescuprenn på Gålå, det sendes på VGTV.

Tre norske løpere har friplass til WC Gällivare. To av dem drar ikke. Johannes Høsflot Klæbo og Tiril Udnes Weng, begge som vinnere av verdenscupen 2022/2023, er ikke helt i vater etter sykdom, Klæbo fikk covid på treningsleir i Italia.. Harald Østberg Amundsen har friplass som vinner av Skandinavisk Cup 2022/2023.

Emil Iversen var med til Ruka, men får ikke plass i troppen til rennene i Sverige.

TIL SVERIGE: Anne Kjersti Kalvå. Foto: Geir Olsen / NTB

Disse er tatt ut til verdenscup i Gällivare:

Kvinner 10 km fri teknikk – lørdag 2. desember Margrethe Bergane Kristin Austgulen Fosnæs Anne Kjersti Kalvå Astrid Øyre Slind Heidi Weng Lotta Udnes Weng

KLAR FOR VERDENSCUP: Kristin Austgulen Fosnæs. Foto: Geir Olsen / NTB

Menn 10 km fri teknikk – lørdag 2. desember Harald Østberg Amundsen Iver Tildheim Andersen Pål Golberg Jan Thomas Jenssen Simen Hegstad Krüger Martin Løwstrøm Nyenget Didrik Tønseth

Erik Valnes vant sprinten i Finland fredag, mens Martin Løwstrøm Nyenget vant 10 kilometer klassisk lørdag, før Jan Thomas Jenssen avsluttet helgen med seier på 20 kilometer jaktstart søndag.

De norske damene fikk en tøff start på sesongen. Kristine Stavås Skistad, som satser utenfor landslaget, var eneste norske dame på pallen, da hun ble nummer tre på sprinten.

Astrid Øyre Slind var beste norske med 8. plass på 10 kilometer klassisk, mens Lotta Udnes Weng gikk seg opp til en 4. plass på 20 kilometer jaktstart.