– For en enorm skrell, sier Viaplays langrennsekspert Niklas Dyrhaug.

Schumacher gikk inn til seier på hjemmebane foran 20.000 fans i Minneapolis og tok sin første verdenscupseier i langrenn på ti kilometer fristil med individuell start.

– Det er vanskelig å tro. Jeg er så takknemlig. Det representerer noe så stort for laget vårt. Jeg håper dette er den første av mange. Dette har vært den beste dagen noensinne, sier 23-åringen tårevåt i seiersintervjuet.

– At han skulle holde det tempoet helt inn er voldsomt imponerende, og en velfortjent seier til Gus Schumacher som gjør årets bombe i 2024 i langrennsverden, fortsetter Dyrhaug.

  • Schumacher mottok en rørende hyllest etter sjokkseieren:

Verdenscupleder Harald Østberg Amundsen ble nummer to. Pål Golberg snek seg akkurat foran Johannes Høsflot Klæbo og ble nummer tre.

– Den avslutningen han har levert er bare helt vill, sier Østberg Amundsen til Viaplay og skryter av det amerikanske publikumet som heier frem landsmannen.

– Jeg følte ikke jeg hørte meg selv puste engang. Ufattelig kult at han vinner på hjemmebane, sier mannen i den gule ledertrøyen.

Det er 40 år siden sist en amerikaner vant et individuelt løp på herresiden i verdenscupen i langrenn.

– Jeg har så mye familie og venner her. Jeg føler hele USA er i ekstase. Det er bedre enn jeg noen gang kunne tenke meg. Dette betyr så mye, sier Schumacher til Viaplay.

Det er første løp i USA siden verdenscupen i 2001 og OL i 2002. Schumacher har 8. plass som beste i distanse. 4. plass beste i sprint.

Verdenscuphelgen i Minneapolis ble avsluttet med individuell start på ti kilometer fristil.

Gus Schumacher gikk ut som nummer 35 og satte en solid tid i mål, men bak ham kom den ene norske storkanonen etter den andre. Ingen av dem klarte å sette bedre tid enn Shumacher.