Det er ikke alltid det enkle er det beste. Under helgens Fitness Convention i Oslo var det mange forskjellige klasser å velge i. Noen en anelse mer spesiell enn andre.

- Hva synes dere, roper Jorge Mix (40) - og møter full jubel blant de fremmøtte.

Svensken er master trainer i Kangoo Jumps, og har tatt med seg treningsformen til NIF Fitness convention for å vise den frem til representanter fra treningssentre i hele landet.

Populært innslag

Bassen dundrer i korridorene på Norges idrettshøyskole, og en sal er det mer latter i enn de andre.

- Knallbra time, dette var kjempegøy, roser Lene Cecile Brandt fra kjeden Sprek og Blid.

Hun er en av de mange som har møtt opp til timen Kangoo Mix, og hun kjøper seg et par sko til 1500 kroner på flekken.

- Jeg kjøper disse lett, jeg har lyst til å gå med de resten av dagen, sier hun fornøyd.

Hun er ikke den eneste. Flere av de fremmøtte treningsinstruktørene plukker seg ut et par, tydelig imponert og inspirert av den spesielle treningstimen.

- Det var rett og slett dritkult, og det er helt sikkert genialt for dem med for eksempel kneskader.

Kangoo jumps er ikke helt nytt, denne treningsformen har eksistert siden 90-tallet, men for første gang introduseres den skikkelig i Skandinavia.

- Denne gang har vi i større grad tilpasset oss bransjen, gjort litt nytt med det, forklarer Mix, og setter fra seg de noe spesielle skoene.

- Er det mange som faller når de prøver dette?

- Nei, nå har vi holdt på en stund - og det er ikke mye fall så vidt jeg vet. Det hender at noen må sette seg når vi går dypt ned i en øvelse, at de da mister balansen.

God stemning

Mix mener at Kangoo Jumps er avlastende for både kne og rygg, samtidig som det er veldig gøy.

Det siste virker i alle fall å være helt korrekt. Svetten renner på de fremmøtte, men latterkulene kommer på rekke og rad.

- Her er det ikke så mange krav til hvordan du gjør det, det blir godt utbytte uansett. Det er rett og slett supereffektivt, sier han.

- Kan en bruke dem til noe annet enn slike timer?

- Ja, du kan gå ut og løpe med dem. Det er også en sikker måte å få oppmerksomhet på, ler han.

For sentre som eventuelt vil ta inn dette konseptet, er det ikke nødvendig å kjøpe inn sko til kroner1500 per stykk med en gang. De kan lease dem i seks måneder, og så ta en avgjørelse. Velger de å beholde dem, blir det de allerede har betalt inn trukket fra i beløpet.

Om dette skulle bli en hit i Norge, vites ikke - men i følge Mix er det allerede svært populært i Sverige.

- I Stockholm er det fulle klasser nå. Det er superbra kardiotrening, helt fantastisk.

"Dette er en treningstime hvor man tar på seg noe sko som ser ut som en slalåmstøvel med en bøyle under. Man gjør koreografi mens man hopper som en kenguru med disse skoene." Dette er slik Sprek-ekspert Guri Brekke beskriver Kangoo Jumps. Foto: Elisabeth de Lange Gjesdal
Lene Cecilie Brandt fra kjeden Sprek og Blid er en av dem som likte Kangoo Jumps-timen til Jorge Mix svært godt. Foto: Elisabeth de Lange Gjesdal