Lørdag stilte 1370 deltakere til start i Pilegrimsrittet som går fra Stugudal i Tydal til Selbu sentrum. Det er rundt hundre flere enn i fjor.

- Vi er veldig fornøyde med at flere stiller til start hvert år. Nå skal vi jobbe med å få til et enda bedre arrangement, men enda flere folk både i og utenfor løypene til neste år, sier rittleder Håkon Wang.

Det er fjerde gang rittet arrangeres, og for hvert år har de hatt flere deltakere. Når de fleste har kommet i mål, og det snart er klart for premieutdeling, sier Wang seg svært fornøyd med årets ritt.

- Jeg tror grunnen til at stadig flere blir med, er at det er et godt arrangement med tilskuere langs løypa, og så er det spiselig både for eliten og de som tar det som en tur, sier Wang.

Rittet er delt inn i tre distanser. Man kan enten sykle 22 km fra Flora, 45 km fra Græsli, eller hele løypa på 86 km fra Stugudal i Tydal. Trimklassen går uten tidtaking, mens turklassen og eliteklassen sykler konkurranse.

Se bildegalleri fra Pilegrimsrittet her.

Kjørte feil

Flere bedrifter melder på lag til rittet og i år stilte Veidekke med rundt 60 deltakere. Miljølaget Vintervoll gjør en helg ut av rittet, og stilte med rundt 70 deltakere. Laget har hatt fellestreninger hver tirsdag siden påske, og de har deltakere fra 19 til 70 år.

Rett etter målstreken ligger Kjell Halvar Nilsen og tøyer ut på gresset.

- Å være med på dette er bra både for vår fysiske form og for det sosiale, sier han når han har fått pustet litt ut.

Alf Jarle Nilsen har gjørmeflekker i ansiktet, og henger over styret for å finne igjen pusten. Han syklet feil sammen med noen andre på laget og fikk en litt lenger tur enn de fleste.

- Men bortsett fra at vi syklet feil, så gikk det veldig bra, smiler han.

Både ansatte, kunder og leverandører er med på laget, og de bruker helga på Væktarstua i Stugudal. De kom allerede fredag, og etter rittet lørdag blir det badestam og bankett.

Annen trening

Selbus damelag i håndball stilte også til start. De syklet rittet for første gang. De syklet den 22 km lange løypen fra Flora.

- Det var veldig morsomt. For oss er dette annerledes trening og mange av jentene kjente det både i lårene og korsryggen, forteller lagets trener, Trine Haltvik.

Hun synes det er veldig viktig både for det sosiale i laget og for å presse seg selv å være med på ting som Pilegrimsrittet. Hun ser ikke bort i fra at de stiller til start også til neste år.

- Jeg har sagt at da skal vi sykle løypa på 45 km, men da skal jeg ikke legge inn trening senere på dagen, Sier Haltvik.

Jentene hadde nemlig håndballtrening på ettermiddagen, og søndag skal de spille treningskamp mot Levanger.

Hardt

Berit Gjelten som sykler for NTNUi vant dameklassen.

- Det var hardt, men utrolig artig å sykle i dag, sier hun like etter at hun har passert målstreken.

Gjelten syklet også Pilegrimsrittet for to år siden, da ble hun nummer to. I år var det tre kvinner som stilte til start i eliteklassen. Til sammen besto denne klassen av 15 ryttere. Hallvar Barlaup vant herreklassen foran Henrik Kippernes og Tony Sandvold. Kenneth Olsen vant begge de to spurtene som er lagt inn i løpet.

Se bildeserie her.

Kjell Håvard Nilsen, Bjørn Ove Grotdal, Alf Jarle Nilsen og Halvar Slettvold syklet for miljølaget Vintervoll. De har trent en gang i uka siden påske, og etter rittet venter badestamt og bankett på Væktarstua i Stugudal. Foto: Andrea Hegdahl Tiltnes
Rittleder Håkon Wang og dommer Roar Sætherhaug ser på hvordan årets eliteryttere ligger an ved matsatsjonen på Græsli. Foto: Andrea Hegdahl Tiltnes
Berit Gjelten vant kvinneklassen i årets Pilegrimsritt. Hun sykler for NTNUi. Foto: Andrea Hegdahl Tiltnes