Her gir Line Selnes, prosjektleder i Trondhjems Skiklub, deg forslag til sommerlige aktiviteter i Bymarka.

- Jeg vil anbefale en fottur til Storheia eller en topptur til Gråkallen med start ved Lavollen opp til Kobberdammen, og derfra stien opp til masta og videre til toppen av Gråkallen. Å gå til Geitfjellet fra Ilaparken er også en flott tur, sier Selnes som også anbefaler en sykkeltur rundt Jonsvannet for de som vil prøve et annet terreng enn Bymarka.

Flere åpne hytter i sommer

Har du lyst til å prøve noe annet enn fottur, tror Selnes at kajakk kan være en mulighet.

- Kajakkpadling på vann i marka som tillater det er fint, eller kan man padle på fjorden, sier hun.

En aktivitet for hele familien kan være en sykkeltur til Elgsethytta.

- Den er åpen i sommer fra onsdag til søndag, og man kan også sykle til Grønlia som har åpent alle dager i sommer unntatt mandag og onsdag, sier hun.

Merk at Skistua har stengt fra 8.-28. juli, Estenstadhytta er stengt i juli fram til 18. august, Gjenvollhytta er også stengt, mens Sparebank1-hytta i Granåsen har åpent onsdag, torsdag og lørdag, samt søndag formiddag.

Populær familiesykling

- Det er mange som benytter seg av de åpne hyttene og tar turen ut i marka. Sykling er populært og vi vil nok se mange familier ute på sykkeltur i marka i sommerferien, tror Line Selnes og legger til:

- Trondheim er omkranset av flotte markaområder som Bymarka, Estenstadmarka og Lade, så de som er i byen kan boltre seg i nydelig natur.

For de som måtte ønske seg en skikkelig sprek utfordring, kan de sette seg som mål å besøke alle de fem toppene som er beskrevet i brosjyren «Til topps» som fins på skiklubbens nettsider.

- Fisketur i marka med overnatting er også en mulighet. Det samme er bading i for eksempel Theisendammen. savslutter Selnes.