I sykkelritt kan alt skje og tredje etappe av kompisrittet «Le Tour de Gæmmern» er intet untak. Som hjelperytter måtte Nikolai Hassel ofre seg selv for laget.

Opplev dramatikken i den beintøffe etappen i videoen over.

Tour De Gæmmern er et ritt der det ikke er viktigst å komme i mål, men det sosiale er minst like viktig. Rittet strekker seg over fire dager med fire forskjellige etapper. Det hele startet opp i 2009 etter en idé på et nachspiel. I 2009 var de kun ni stykker, men i år stilte hele 72 på startstreken.

- Ambisjonene i årene fremover er ikke å gjøre det så mye større, men heller prøve å engasjere flere lokale som ikke er i verdens beste form, sier TDGs «founding father» Georg Cappelen Andersen. Gæmmern er Georgs kallenavn og rittet er derfor oppkalt etter han.

I ekte «Tour de France»-stil deles det ut ungdomstrøye, poengtrøye, klatretrøye og ledertrøye. I tillegg deles «Gæmmern»-trøya ut. Den går til den rytteren som skiller seg mest ut, men ikke i form av å komme først over målstreken. Vinneren kåres lørdag og det hele avsluttes med en bankett på kvelden.

Pallen etter tredje etappe. Foto: Ingeløw Elise Kopperud