- Dette frister til gjentakelse, var meldingen fra de unge skitalentene fra Byåsen som fikk grille fisk slik Marit Bjørgen gjør det. Torsk, steinbit, laks, breiflabb og kuttede grønnsaker i folie gikk ned på høykant etter ei intervalløkt med skidronningen fra Rognes.

Fisk med chili

- Jeg liker maten litt sterk, sa Bjørgen selv om forsynte seg godt med chili.

Da hun fortalte hvor viktig kostholdet er for å prestere toppnivå, lyttet alle oppmerksomt.

- Jeg spiser nok ikke fisk så ofte som jeg bør, erkjente Kristine Høgli.

Marit Bjørgen har minst 3-4 sjømatmåltid i uka.

- Da jeg kom tilbake under OL i Vancouver, hadde jeg endret kostholdet mitt. Jeg hadde fokus på mer sjømat for å holde meg frisk og for å kunne restituere mer bedre etter trening, forteller Bjørgen.

Foruten riktig kosthold, har Bjørgen følgende råd til den som vil bli god i idrett.

- Ha det artig!

Havets skattekiste

Kokk Inge Johnsen fra Lian Restaurant er glad for at Bjørgen snakker varmt om fisk og er ikke i tvil om at idrettsutøvere trenger sjømat.

- Dette bordet med råvarer er en skattekiste for hjertet, sier han.

Han ønsket at ungdommene som fikk grille fisk skulle få seg en ny smaksopplevelse.

- Og se, det er jo så enkelt. Fisken griller du eller steker på 200 grader i 10 minutter i stekeovnen. Ikke vanskelig. Bare godt, sier Inge Johnsen.

Se video fra grill-lunsjen med Marit Bjørgen her.

foto
Marit Bjørgen spiser sjømat 3-4 ganger i uka for å holde seg frisk og for å tåle store treningsmengder bedre. Foto: Anne-Marit Dahl
foto
Et fiskemåltid trenger ikke være vanskelig. Stek den i folie på grillen eller på 200 grader i stekeovn i ti minutter.
foto
Inga Landsem, Kristine Høgli og Oda Quist Nyrnes syntes det var gøy å lage sitt eget fiskemåltid til lunsj. Foto: Anne-Marit Dahl
foto
Kokk Inge Johnsen fra Lian restaurant kaller fisk for en skattekiste for hjertet. Foto: Anne-Marit Dahl
foto
Først ledet Marit Bjørgen unge skitalenter fra Byåsen gjennom en intervalløkt. Deretter ventet grillet fisk til lunsj. Foto: Anne-Marit Dahl
foto
Kokk Inge Johnsen, fiskeriminister Lisbeth Berg- Hansen og Marit Bjørgen serverte fisk til skitalenter fra Byåsen. Foto: Anne-Marit Dahl