NTNU-studenter i verdenstoppen

Fire studenter fra NTNU i Trondheim er i ferd med å gå helt til topps i Imagine Cup, verdens største teknologikonkurranse for studenter.

Saken oppdateres.

Med programmet MediWatch, avlesning og analyse av målinger fra medisinske sensorer ved hjelp av mobiltekonologi, har kvartetten allerede kvalifisert seg til semifinalen i den prestisjefylte konkurransen som finner sted i Agra i India.

Totalt deltar 65 000 studenter i konkurransen på verdens basis og NTNU-studentene har tidligere vunnet den nordiske finalen i mai og kvalifiserte seg dermed som ett av 41 lag til verdensfinalen denne uken, skriver Dagbladet.Software Design-klassenStudentlaget fra NTNU, som består av Gøran Hansen (24) og Jonas Follesø (22) fra Lakselv, Hans Olav Norheim (21) fra Fredrikstad og Jan –Kristian Markiewicz (25) fra Oslo, deltar i kategorien "Software design".

Programmet studentene ha utviklet kan blant annet benyttes til å gi automatiske varsler til en diabetespasient dersom blodsukkerinnholde er for lavt.

 
På forsiden nå