Fyller operasjonssaler med studenter

Et gammel sykehus i Trondheim gjøres klart for studentinnrykk.

Saken oppdateres.

Bak veggene på det som tidligere var St. Elisabeths hospital i Ila i Trondheim pågår det intenst arbeid om dagen. På få uker skal de gamle pasientrommene og operasjonssalene bli til over 50 hybler for studenter. På sikt skal antallet hybler dobles.

- Vi synes det er unødvendig at rommene står tomme og ubenyttet når det er slik boligmangel for studenter i byen, sier Christian Nilsen i Aha Eiendom til adressa.no.

Se hyblene i videoen øverst i artikkelen!

LES OGSÅ: St. Elisabeth og Rotvoll er solgt

LES OGSÅ: - Ikke kast deg inn i budrunder

Enorm respons

På vegne av Nidaros Eiendom er han ansvarlig for utleie av den tidligere hjerteklinikken til St. Olavs Hospital. Tidligere i sommer la selskapet ut en annonse på hybel.no for å lodde interessen for studenthyblene. På kort tid kom det inn mellom 700 og 800 eposter.

- Vi tror ikke det skal bli noe problem å få fylt hyblene, sier Nilsen.

Etter å ha sett den enorme interessen intensiverte eiendomsselskapet arbeidet med å få rommene godkjent som hybler. Nå gjenstår bare detaljer og formaliteter før de første kan flytte inn.

- Det kan holde hardt å rekke studiestart den 15. august, men i løpet av utgangen av august, starten av september er målet å få inn de første.

Størrelsen på rommene er fra ti til over 20 kvadratmeter. Prisene vil ligge mellom 4000 kroner for de minste til rundt 6500 kroner for de største hyblene.

De fleste rommene er innredet med vask, hyller og skrivepult. Bad, kjøkken og oppholdsrom deles mellom flere studenter.

LES OGSÅ: - Leieprisene i Trondheim er latterlige

LES OGSÅ: - Kjøp bolig på Melhus og ta bussen inn til byen

Hybler i to år

Aha Eiendom og Nidaros bolig samarbeider tett med organisasjonen StudiebyEN, som lover studenter tak over hodet om de ikke selv klarer i skaffe seg bolig før de selv kommer til byen.

- De vil sende lister over til oss med navn på studenter som trenger bolig. Vi håper dette kan hjelpe mange desperate studenter til skolestart, sier Nilsen.

I første omgang er bruken av St. Elisabeth som hybelhus tidsbegrenset til to år. På sikt er ønsket å gjøre huset om til leilighetskompleks.

LES OGSÅ: Dette får du for én million kroner i Trondeheim

 
        
            (Foto: Rommene klargjøres i påvente av godkjenning. Foto: TERJE SVAAN)

  Foto: Rommene klargjøres i påvente av godkjenning. Foto: TERJE SVAAN

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå