Medisinstudenter med klar tale:

- Trondheim er best

Medisinstudentene i Trondheim gir klart svar: De er mer fornøyd med det sosiale og faglige miljøet enn sine medstudenter i Oslo, Bergen og Tromsø.

Saken oppdateres.

Medisinstudiene ved NTNU bekrefte funnene: Linda Nguyen (21) fra Moss, Ingvild Pedersen (22) fra Tromsø, Jon Inge Sponås (22) fra Surnadal og Ingvald Vabo (22) fra Kristiansand. Det splitter nye Laboratoriesenteret ved St. Olavs Hospital i Trondheim preges av lekker arkitektur, kunst på veggene og åpent landskap.

- Det er utrolig fint her, alt er topp moderne både når det gjelder lokaler og utstyr, sier Ingvild.

Men det viktigste er ikke formen, men innholdet, konstaterer de kommende legene.

- Både det faglige og den sosiale delen ved studiet og studentlivet var topp fra første stund. Fakultetet ga oss frihet til å sosialisere oss og samtidig gjøre oss giret på studiet, oppsummerer Ingvald.

Engasjerende kursuke.

De forteller om «fadderuka», som i praksis er to uker med fest og moro ved semesterstart hver høst. De eldre studentene i fadderordningen tar med de ferske studentene på temafester, diverse turer, fører dem gjennom den beryktede dåpen (rulle i fiskeslo etc.) og ball.

- Fadderuka har utrolig mye å si for det sosiale, vi ble raskt kjent med hverandre, sier Linda.

Etter bli-varm-i-trøya-fasen, tok studentene fatt på nok ei spennende, faglig uke - kursuka. Det er studenter på kullene over som arrangerer uka hvor førsteårsstudentene kan melde seg på ulike typer kurs: Barnepsykiatri, idrettsmedisin, internasjonal helse, en dag på operasjonssal eller sykehusavdeling .

- Vi fikk med en gang innblikk i mange spennende sider ved legeyrket. Du blir med en gang mer engasjert i det du skal lære de neste seks årene, sier Ingvald.

- Det ble litt lettere å ta opp anatomiboka etter den uka, fortsetter Ingvild.

 
 
 
 
 
På forsiden nå