Det lyser grønt i lyskrysset for pickupen. Hos politiet hadde bilføreren fått rødt. Foto: adressa.no-tipser

Det var lørdag ettermiddag en drosjesjåfør ble liggende bak bilen på bildet i Torbjørn Bratts veg i Trondheim. Han var ikke imponert.

- Bilen var helt hårreisende lastet. Jeg har aldri sett lignende. Det så ut som det bare var surret et blått tau i lasten. I tillegg lå det en sykkel oppe i sofaen. Det så ut som den bare hang og slang, forteller han.

- Kunne drept

- Hadde det blitt bråstopp hadde hele lasten gått fremover og kunne tatt livet av folk, mener drosjesjåføren som også varslet politiet om hendelsen.

Dette var den andre bilen adressa.no mottok tips sist helga. Lørdag ble en kvinne observert kjørende nedover Okstadbakken med både sofa og stol på taket.

Politiet oppgitt

Også denne gang videresendte bildet til operasjonsleder Bjørn Handegard ved Sør-Trøndelag politidistrikt. Han ristet på hodet over saken adressa.no omtalte lørdag kveld, men blir enda mer oppgitt når han ser pickupens lasting.

- Den er jo kanskje enda verre enn den jeg så i går. Lasten er for lang, den er ikke merket og den stikker utenfor bilen. Det er knapt slik at jeg ser noen stropper heller, sier Handegard.

Han mener denne bilen er langt mer egnet til å kjøre last med, men mener stablingen er heller tvilsom.

Lærer ikke

Adressa.no sin liste over farlig last-saker begynner å bli faretruende lang, men det ser ikke ut til at bilistene lærer.

- Jeg vet ikke om det er tankeløshet eller hva det er. Det som er sikkert er at konsekvensene kan bli fatale dersom man kolliderer med en slik, sier Handegard.

Han vedgår at han gjerne skulle hatt flere ressurser ute i trafikken for å følge opp saker som den adressa.no nå omtaler.

- Slik lasting er farlig, og bilene får også endrede kjøreegenskaper, understreker han nok en gang.

Har du kommet over dårlig festet, eller farlig last? Ta bilde og / eller video og send til webred@adresseavisen.no

Her ser du en rekke utrolige bilder og historier fra veiene i Midt-Norge: