Gjennom serien «Enkle hverdagsretter» skal kokk og familiefar Lars Erik Vesterdal hjelpe oss med å lage enkel, kjapp og billig middag.

Se også: Slik lager du tomatsuppe uten posehjelp

Velg fullkornspasta

- Om du koker pastaen for lenge er det noe av det mest usunne du kan spise, det blir som å spise ren sukker, sier Vesterdal.

Han anbefaler å koke pastaen til den har litt tyggemotstand slik at fullkornspastaen blir en sunn middag.

Lars Erik sørger for at pastaen ikke blir overkokt, men forblir «al dente» Foto: Espen Bakken

I videoen øverst i artikkelen kan du se hvordan han lager retten.

Se også: Kylling med perlespel

Se også: Slik får du barna til å spise fisk

Dette gjør du:

  • Ha karbonadedeig og knekkebrød i en foodprosessor og kjør det sammen med salt i et lite minutt.

  • Spe med melk og smak til med sort pepper.

  • Bruk en spiseskje og lag små boller av kjøttmassen.

  • Stek bollene i varm panne tilsatt olivenolje.

  • Når kjøttbollene har fått fin stekeskorpe på den ene siden snur du de og tilsetter gulrøtter og løk.

  • La dette steke i et par minutter og tilsett en boks knuste tomater og en halv boks vann.

  • Smak til med salt, pepper og tørket oregano.

  • Kok pasta slik at den har litt tygge motstand.

  • Smelt litt smør og olivenolje i en stekepanne.

  • Fest et hvitløksfed på en gaffel og smør pannen med den.

  • Bland inn den varme og ferdigkokte pastaen i pannen.

  • Legg kjøttboller og saus på toppen.

  • Riv litt parmesan over retten.

  • Tilsett noen friske urter.

Lykke til!