Gjennom serien «Enkle hverdagsretter» skal kokk og familiefar Lars Erik Vesterdal hjelpe oss med å lage enkel, kjapp og billig middag.
Se også: Slik lager du tomatsuppe uten posehjelp
Velg fullkornspasta
- Om du koker pastaen for lenge er det noe av det mest usunne du kan spise, det blir som å spise ren sukker, sier Vesterdal.
Han anbefaler å koke pastaen til den har litt tyggemotstand slik at fullkornspastaen blir en sunn middag.
I videoen øverst i artikkelen kan du se hvordan han lager retten.
Se også: Kylling med perlespel
Se også: Slik får du barna til å spise fisk
Dette gjør du:
Ha karbonadedeig og knekkebrød i en foodprosessor og kjør det sammen med salt i et lite minutt.
Spe med melk og smak til med sort pepper.
Bruk en spiseskje og lag små boller av kjøttmassen.
Stek bollene i varm panne tilsatt olivenolje.
Når kjøttbollene har fått fin stekeskorpe på den ene siden snur du de og tilsetter gulrøtter og løk.
La dette steke i et par minutter og tilsett en boks knuste tomater og en halv boks vann.
Smak til med salt, pepper og tørket oregano.
Kok pasta slik at den har litt tygge motstand.
Smelt litt smør og olivenolje i en stekepanne.
Fest et hvitløksfed på en gaffel og smør pannen med den.
Bland inn den varme og ferdigkokte pastaen i pannen.
Legg kjøttboller og saus på toppen.
Riv litt parmesan over retten.
Tilsett noen friske urter.
Lykke til!