- Vi har vokst ut av lokalene. Vi har fulle hus hver kveld, og må si nei til mange gjester hver dag, sier Myren.

Nå tar han med seg restaurantkonseptet sitt til det han mener er Trondheims flotteste restaurantlokaler, nemlig Eld i Prinsenkvartalet. Fredag ble partnerskapet offisielt, og 17. oktober er åpningsdagen for Emilies Eld. Den nye restauranten skal videreføre det beste fra begge de to restaurantene, ifølge Myren.

- Jeg stilte som krav at Emilie-navnet ble med. For meg var det viktig, sier Myren som i sin tid oppkalte restauranten etter datteren. Emilies har han drevet siden 2000, og restauranten har i dag plass til 55 gjester.

God magefølelse

Restauranten Eld er imidlertid langt yngre, den ble åpnet i januar 2011 av Egon-eierne Norrein Gruppen. Den gang sa gründer og daglig leder Roger Halshamn at restauranten «ligner på det vi har likt best når vi har vært på reise». I dag er han veldig glad for å få Myren med på laget.

- Ronny kom til oss for tre-fire uker siden og lurte på om vi kunne gjøre noe sammen. Så har vi hatt tre møter, og så ble vi enige, forteller Halshamn.

- Det har gått raskt?

- Ja, vi er vant til å kaste oss rundt. Jeg går etter magefølelsen. Dette er noe jeg har troen på, sier Halshamn.

- Dyktig kokk

- Hvorfor sa dere ja til å få Emilies inn i Eld?

- Fordi Ronny er en veldig fin type, han er en veldig dyktig kokk, og han er en som går inn for det han holder på med. Han er en mann med passion, og som vi har troen på. Dette er en løsning som blir bra for Eld, og det er en løsning som er bra for Emilies. Ronny tar med seg det beste fra Emilies, og så kobler vi det med det beste fra Eld. Det å få Emilies og Eld sammen, vil bli fantastisk, sier Halshamn.

Han sier at menyen nå vil bli justert noe. Men de vil fortsette med a'la carte-menyen som de har i dag ved Eld, samtidig som fem-retteren som Emilies er kjent for, blir med over i den nye restauranten.

Ansatte blir med

Når de to spisestedene nå slår seg sammen, innebærer det at Norrein Gruppen som står bak Eld, eier 70 prosent, mens Myren sitter med en eierandel på 30 prosent. De 14 ansatte ved Emilies fikk fredag beskjed om sammenslåingen, og at de vil få tilbud om å jobbe ved den nye restauranten. Også de ansatte ved Eld blir med videre. Myren som selv har stått på kjøkkenet ved Emilies, vil bli ny kjøkkensjef ved Eld. Vidar Fjerdrumsmoen som i dag er daglig leder og restaurantsjef ved Eld, vil også fortsette i sin rolle.

- Det blir flott å komme inn i et lokale som er bare fem-seks år gammelt, hvor det er stort kjøkken, godt med lagerplass og ikke minst langt bedre forhold for gjestene. Med større plass får vi større bredde i tilbudet. Og så ligger jo restauranten midt i smørøyet, sier Myren som også gleder seg til å jobbe i en større organisasjon.

- Men jeg regner med at det blir minst like mye jobb som før, sier han.

- Men vil ikke gjestene savne de intime lokalene i Erling Skakkes gate?

- Jeg tror ikke folk kommer til oss på grunn av lokalene våre. De kommer på grunn av maten og servicen. Det skal vi ta med oss inn i Emilies Eld, lover Myren.

Kjøkkensjef Ronny Myren lover å gjenskape Emilies fem-retters på den nye Emilies Eld. Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth
Roger Halshamn, daglig leder i Norrein Gruppen. Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth