Clearwaters, det trønderske Creedence Clearwater Revival-hyllestbandet, søker ny vokalist. Bandets faste sanger de siste to årene, amerikanske Gil Edwards, gir nemlig ut solo-cd i februar og blir opptatt med å promotere denne. Derfor trengs det en vikar – men med gode muligheter for fast ansettelse.

- Du vet, Gil bor på Skodje på Sunnmøre, og det er ikke ideelt. Han er i tillegg livredd for å kjøre bil på vinterføre, så det er en utfordrende kombinasjon. Vi og Gil har en åpen dialog om dette, og vi er alle enige om at dersom vi finner en vokalist fra Midt-Norge som er god nok, så kommer vi til å beholde ham, sier Clearwaters-bassist Dagfinn Ellefsen, som har vært primus motor i hyllestbandet i snart 18 år.

Høye toner og mye tekst

Ellefsen forteller at han, gitarist Arild Moe og trommis Tor Gunnar «Gusje» Stokke ser etter en sanger som gjerne kan være godt voksen, men som må takle ganske store vokalmessige utfordringer.

- Det er rockens maratondistanse å synge Creedence i to hele timer, særlig ettersom de går så høyt. 70 prosent er jo helt der oppe hvor hundene pistrer, ler Ellefsen.

- I tillegg er det mye tekst, mange ord, å lære seg og huske, legger han til.

- Vårt beste år

Clearwaters har gitt seg selv frist til 1. april med å ha en erstatter på plass, og ber interesserte ta kontakt via bandets hjemmeside. Resten av året håper de går som planlagt med spillejobber de fleste helger. Bandet har trappet ned den mest intense aktiviteten noe, men gjør fortsatt nesten 40 konserter i året. Over hele landet, men særlig i sør- og Vest-Norge.

- Jeg vil si at 2016 har vært vårt beste år noensinne. Virkelig bra. Det er jo tidløs musikk, og alle får inn CCR-låtene fra et eller annet sted, om det er reklamer, radio eller på gitarkurs. Så er det enkelt og lettfattelig, mener Ellefsen.

- I jula satte jeg på Creedence for barnebarnet mitt, og hun sa «kul musikk, moffe». Så da har jeg lykkes, flirer han.