Hivju, som ruver som Tormund Giantsbane i verdenssuksessen «Game of Thrones», er i helga i Trondheim for å framføre sitt eget stykke «Olav - fra hat til håp» i Nidarosdomen søndag.

– Det er rett og slett Olav den helliges historie, fra fødsel til død, på én time, forteller Hivju.

Fansen kan glede seg

Hivju er mer adskillig mer ordknapp når det gjelder «Game of Thrones», han har munnkurv når det gjelder det som skal skje i den femte sesongen av serien, som sendes i 2015. Men innspillingen av den nye sesongen er underveis, og de fleste av Hivjus scener spilles inn i Belfast i Nord-Irland. I tillegg til naturlige locations, bruker de blant annet et gigantisk filmsett bygd i det som tidligere var skipsverftet som bygde selveste «Titanic».

– Stemningen er god og arbeidsmoralen er høy på settet, sier Hivju.

– Vi jobber 14-timersdager, med løpende lunsj. Fansen har mye å glede seg til!

Frontfigur for HBO

Hivjus stadig sterkere posisjon illustreres også av at han fronter en ny kampanje for strømmetjenesten HBO Nordic i alle skandinaviske land.

– De er jo arbeidsgiveren min halve året, men om jeg kunne tatt med meg én strømmetjeneste til en øde øy, hadde det selvsagt blitt HBO Nordic, smiler han.

«Game of Thrones» er betal-tv-kanalen HBOs største suksess noensinne, større enn klassiske serier som «Sporanos» og «The Wire» Det er allerede klart at serien vil sendes i minst seks sesonger.

– Det er sinnsykt gøy å være med å lage noe som så mange folk er begeistret for. Alle på settet gir 100 prosent for at dette skal bli bra og for at folk skal bli glade, sier Hivju.

Spiller i Oscar-kandidat

Skuespilleren, som bodde seks år i Trondheim da han var ansatt ved Trøndelag Teater, blir straks å se i ikke mindre enn to kinoaktuelle filmer.

24. oktober er det norgespremiere på Ruben Östlunds «Turist». Filmen vant en jurypris i Cannes, den er også Sveriges Oscar-kandidat og nominert til Nordisk Råds Filmpris.

Før den tid, alledere 17. oktober, er det premiere på familiefilmen «Operasjon Arktis».