I juni ble det kjent at nåværende leder av Pstereo, Nils Heldal, gir seg etter årets festival. Fredag ettermiddag kunngjorde festivalen at Bård Flikke og Merete Moum Lo tar over. Flikke som festivalsjef, Moum Lo som daglig leder.

TV-ADRESSA: Følg vår livesending fra Pstereo i ettermiddag

- Dette er to mennesker som har vært med i festivalen siden starten. Vi kommer til å få to veldig gode ledere, sier Heidi Fossland, styreleder for Pstereo.

Fossland sier styret har valgt å dele ledelsen i to etter modell fra Trøndelag Teater.

Fyller hverandre ut

- Bård vil ha ansvar for det kreative og det faglige, mens Merete vil bli en klassisk daglig leder som tar seg av det administrative, sier Fossland.

Bård Flikke er en av gründerne og eierne av Pstereo. De siste årene har han vært markedssjef med ansvar for markedsføring og samarbeidspartnere. Merete Moum Lo har også vært engasjert i festivalen siden starten, og har hatt ulike mellomlederstillinger. Hun er også sjef for barnefestivalen Juba Juba.

- Vi kommer til å jobbe som et tospann. Vi har jobbet sammen i ni år og kjenner hverandres styrker og svakheter; vi utfyller hverandre. Jeg tror denne løsningen passer festivalen veldig godt, sier Bård Flikke.

Moum Lo sier hun skal fortsette som leder for Juba Juba, men i noe redusert stilling.

- Nå har vi fokus på årets festival, og så skal vi sette oss ned etterpå og bli enige om hvem som gjør hva. Jeg gleder meg til å starte opp, sier Moum Lo.

Starter 1. oktober

- Akkrat nå gleder jeg meg bare til vi skal åpne portene. Vi er utrolig heldige med været, og det føler jeg er fortjent etter denne sommeren, sier Flikke.

PLUSS: Susanne Sundfør: - Det er vanskelig å få noen til å danse i Norge

Nils Heldal har vært festivalsjef i 50 prosent stilling, etter at festivalgründer Frode Halvorsen sluttet i 2013. I arbeidet med å finne ny festivalsjef har styret lett med lupe i festivalmiljøet i Trondheim. De ville ha noen som kjenner festivalen godt.

- Nils satt i styret før han tok over som sjef. Han har gjort en kjempejobb. Merete er en veldig ryddig dame, og Bård vil bli en god sjef utad. Jeg er sikker på at de kommer til å gjøre en super jobb, sier Fossland, sier styrelederen.

Bård Flikke og Merete Moum Lo trer inn i stillingene 1. oktober.

Her finner du alle våre saker fra Pstereo