Ukas Snurrbart har samlet låter som forhåpentligvis vil få deg til å føle at du flyter litt høyere enn bakken. Å sveve og bli fylt av musikk som får verden til å virke litt større, litt lysere og bittelitt varmere. Det er musikk som løfter forventingene til våren som heldigvis er rett rundt hjørnet. Det er musikk som gjør ventetiden lettere å takle.

Hør lista i Spotify-spilleren til høyre, eller direkte i Wimp eller Spotify.

Hør tidligere miksteiper:

Snurrbart 01

Snurrbart 02

Snurrbart 03

Snurrbart 04

Snurrbart 05

Snurrbart 06

Ukas låter:

1. Yeah Yeah Yeahs – «Sacrilege»

«It’s Blitz», andreplata til Yeah Yeah Yeahs, er en av de beste platene som har blitt utgitt på 2000-tallet. Den var full av magi, lykke, dans, glede og sårhet mikset med så mye perfeksjon at det skal mye til for at oppfølgeralbumet ikke blir en stor nedtur. Med «Sacrilege» beviser dog Karen O og resten av bandet at de fortsatt har mer krutt å smelle av. Det er ikke like fengende som «Head Will Roll», men jeg er klar for en ny dose nå, og jeg tipper det blir mye dansing til Yeah Yeah Yeahs i løpet av våren – i alle fall håper jeg det!

2. Vinnie Who - «Femme Fatale»

Heisann! Hvis ikke denne låta får deg til å automatisk bevege føttene, vet jeg ikke hva som vil få deg til å gjøre det. Når jeg lytter til Vinnie Who føler jeg at jeg er i en musikkvideo, og jeg ser for meg alle menneskene rundt meg som figurer som når som helst vil bryte ut i sang og dans, og gjøre om hverdagen om til en musikal.

3. Night Beds - «Ramona»

Det finnes musikk som bare er skikkelig fin, rett og slett. «Ramona» føles nesten som den er selve definisjonen av hvordan en låt burde være. Trygge trommer, koring og klimpring på en gitar. Tekst om en jente, og en mann som tidvis høres forpint ut. Vers, bridge og refreng. Man har hørt det tusen ganger før, men det betyr for all del ikke at oppskriften føles gammeldags eller utgått.

4. On An On - «The Hunter»

Jeg får litt samme følelse av å høre på On an On som jeg fikk første gang jeg hørte på Yeasayer. Det er som om magi har blitt pakket inn i en stor glitrende pakke, og når du åpner den strømmer vakker musikk ut. Det er soloppganger, det er dansing på hustak, det er forelskelse og det er livet. Alt pakket inn i musikk. Tenk at det kan føles som man skal eksplodere av lykke bare av å høre på en sang!

5. Indians - «I am Haunted»

Min interesse for dansk musikk er stigende, og de siste årene har jeg fått flere nye favoritter som Fallulah, Oh land og Mø. Indians, som nettopp slapp debutalbumet «Somewhere Else», er en ny klar favoritt. Indians er prosjektet til danske Søren Løkke Juul, og det er vanskelig å la være å sammenligne ham med Bon Iver. Til det er lydbildet alt for likt. Sårt, gitardrevet med en vokal det er vanskelig å ikke ta inn over seg. Stillferdig, men likevel med et driv som vekker interesse. «I am Haunted» er en sår poplåt, med et utrolig fengende refreng man husker lenge etter at låta er ferdig.

Se musikkvideoen til «I am Haunted»

6. Cold War Kids - «Miracle Mile»

I 2006 dukket Cold War kids opp med fantastiske «Hang Me Up to Dry», som per dags dato er en av de fineste låtene jeg vet om. Dessverre syntes alt de prøvde å følge opp hiten med å være nedtur på nedtur, og jeg mistet totalt interessen for bandet. Så dukket «Miracle Mile» opp, og det er som om bandet har fått ny giv. Til tross for at låta er milevis unna favoritten, tar amerikanerne noen steg i riktig retning, og kanskje er det dette som er mirakelmilen de synger om?

7. Angelica’s Elegy  - «I’m Counting the Days»

Angelica’s Elegy har endelig gitt ut debutalbumet «Cold Celeste», et nydelig album jeg ga terningkast fem før helga. Det er vanskelig å plukke ut en favoritt fra albumet som er svært helstøpt og bør høres i sin helhet for å nytes aller best. Jeg tror allikevel jeg liker «I’m Counting the days» ekstra godt på grunn av den fantastiske oppbyggingen i låta. Etter tre minutter føles det som det skjer en eksplosjon, og man må bare stoppe alt man holder på med, skru opp volumet, lytte og smile og dunke takten med føttene.

Les anmeldelsen av «Gold Celeste» her

8. Shout Out Louds - «Sugar»

Noen band er man så glad i at man tenker at de er vennene sine. Da jeg endelig kunne høre på nye låter fra Shout out Louds var jeg hoppende glad, fordi jeg umiddelbart ble minnet om hvor mye fint jeg har hatt det med bandet, både på høyt og lavt volum. «Sugar» er en sånn låt jeg har lyst til å få masse nye minner til. Foreløpig gir den meg assosiasjoner til vår, grønne trær, iskrem og bare føtter. Det er ikke ille, bare det.

9. Autre Ne veut - «Counting»

Enda en låt som umiddelbart får en i bedre humør. Det er noe storslagent med Autre Ne Veut, New York-artisten som nettopp slapp albumet «Anxiety» til gode kritikker. «Counting» er en salig blanding av R&B, indiepop, og en haug med andre sjangre og tidsepoker samlet i et lydbilde som tar uventede vendinger, samtidig som den aldri slutter å høres ut som noe man har hørt før. Det er en spesiell blanding, men Autre Ne Veut treffer maksimalt her.

Se musikkvideoen til «Counting»

10. Kaja Gunnufsen  - «Au»

«Den følelsen, hashtag den følelsen», synger Kaja Gunnufsen, og man må smile litt, for det er som om hun har blandet det naive og barnslige med det voksne og humoristiske. Kaja synger om boksen går, nordmenn, vær og vind og følelser, mens EU vinner fredsprisen. Det er en sær blanding, og først vet man ikke om man hører på en barnesang, politisk sang, eller en tullesang, men så forstår man at den rett og slett kanskje er en god blanding av alt sammen.

Av SARAH WINONA SORTLAND

Følg på Twitter: @sarahwinona