- Det er en helt spesiell vibrasjon på festivalen som gir en fryktelig god stemning, sier Are Sende Osen over en skurrete telefonlinje fra et sted kjent som Syden.

Tidligere har han vært medlem av juryen og konferansier på Norsk Revyfestival. Sende Osen er også medlem av Toillingforbundet. I år skal han underholde publikum i fredagens «Senkveill», som er festivalens nye programpost, et slags talkshow som er tett på publikummet.

Fra sydensol til Hålloinnsola

Programlederen har blitt fan av de frivilliges engasjementet og den fine stemninga man opplever under revyfestivalen.

- Folk fra hele landet reiser oppover til Høylandet der de håper, tror og drømmer om at de skal vinne en pris. De kjører fra Stavanger eller Finnmark for å bo i telt. Det er en veldig kul entusiasme blant deltakere, sier Sende Osen.

- Også har vi Hålloinnsola som skinner uansett om det regner eller ikke, legger han til.

Av med silkehanskene

Fredag kveld tar han med seg både nytt og eldre materiale når han entrer Senkveill-scenen. Publikum vil blant annet få et innblikk i Sende Osens tanker om verden, samfunnet og mennesker.

– Det er standup og det er sent på kvelden, dermed blir det av med silkehanskene. Jeg håper det er 18 års aldersgrense for dette kommer til å bli «nasty», sier Sende Osen, som ikke engster seg for publikums reaksjoner, selv om han vet at revypublikummet er et kresent publikum.

Festivalsjef Anita Østby i Norsk Revyfestival tror Sende Osen vil slå godt an blant revyfolket.

– Jeg er veldig begeistra for hans måte å formidle humor på, han har en veldig intelligent humor. Jeg er sikker på at showet blir veldig bra, sier Østby.

Sola kan øke billettsalget

Billettsalget har gått litt treigt, men nå som værmeldingen viser sol og varmegrader er festivalsjefen optimistisk.

– Vi har et veldig godt program, og det er ikke tvil om at de som kommer vil få en god opplevelse, sier Østby.

Det viktigste som skjer på festivalen er NM i revy der revyfolk fra hele landet kommer for å konkurrere om priser i flere kategorier. I tillegg er det en rekke andre forestillinger og arrangementer i løpet av revyfestivalen. Blant annet kommer Det Andre Teatret fra Oslo med en improforestilling.

– Det blir fryktelig artig. De involverer publikum på en måte vi ikke har sett mye av her på festivalen tidligere, og vi er spente på hvordan publikum tar imot dem.

Flammeslukende festivalsjef

Et annet nytt konsept av året er «E Du Artig?», en åpen mikrofon-konkurranse. Kanskje blir nye humortalenter oppdaget på Høylandet i år.

– Vi får også besøk av en gjeng fra Oslo som jobber profesjonelt med nysirkus. Hver dag kan besøkende lære å gå på stylter, balansere på baller og sluke flammer.

– Publikum kan sluke flammer - er det noe du skal prøve?

– De som tørr får kanskje prøve. Det blir i så fall det siste jeg gjør natt til søndag, ler festivalsjefen.

Norsk Revyfestival har sin offisielle åpning torsdag kl. 13.00 og varer fram til søndag.

Festivalsjef Anita Østby i Norsk Revyfestival gleder seg til en ny humorhelg på Høylandet. Foto: Norsk Revyfestival