Forrige helg spilte de seg gjennom Sørlandet, og det er et samspilt band Erlend Ropstad tar med seg nå som Trøndelag står for tur.

«Melankomisk»

Ropstad debuterte med ep-en «The Magnetic Tapes» i 2006, og året etter kom hans første album «Bright Late Nights». I 2013 begynte han å synge på norsk, med albumet «Hva om det ikke er sånn som du tror at det er». Dette ble han nominert til to spellemannpriser for: «Beste vise» og «Beste tekstforfatter».

–Jeg merker at tekstene når frem på en annen, mer umiddelbar, måte når jeg synger på norsk. Teksten går rett inn hos publikum. Da jeg sang på engelsk, fikk jeg inntrykk av at folk hørte mer på musikken enn tekstene, sier Ropstad.

Visene hans blir ofte beskrevet som «melankomiske».

–Det er en fin beskrivelse, synes jeg. Låtene mine er både melankolske og preget av svart humor. Det er en betegnelse jeg ser oftere og oftere, til og med Jan Eggum har brukt den. Er det noen som er berettiget til å bruke det begrepet, så er det jo Eggum. Det er nesten blitt en egen sjanger, forklarer artisten.

Det mest personlige

Nå er Ropstad aktuell med sitt fjerde album, «Her om natta», som kom ut fjerde april.

–Dette albumet er mer helhetlig enn de tidligere. Mitt første album på norsk handlet om oppveksten min, det besto i stor grad av heimstaddiktning. «Her om natta» er en situasjonsrapport fra livet mitt slik det er nå, og er det mest personlige jeg har gjort.

«Som en Neil Young fra Vest-Agder. Tekstene er mer skarphugde, småfilosofiske eller emosjonelle, aktivt sterke eller søkende sårbare», skrev anmelder Ole Jacob Hoel om det ferske albumet som har fått svært gode kritikker landet rundt.

–De gode tilbakemeldingene gjør meg veldig glad. Jeg bryr meg mye om hva folk synes om musikken min. Det å være historieforteller er min viktigste jobb, jeg gjør ikke dette for å bli rockestjerne, sier Ropstad, og lover at konsertene i helga vil skape god stemning til tross for trist musikk.

Ropstad spiller i Dokkhuset fredag, Stokkøya sjøsenter lørdag og i Oppdal kulturhus søndag.