Lørdag var det premiere på den sjette sesongen av «Mesternes mester» på NRK1. Det var 11 tidligere idrettsstjerner som bodde sammen på Sicilia våren 2014.

Årets deltakere er skiskytter Frode Andresen, skihopper Lars Bystøl, langrennsløper Marit Mikkelsplass, svømmer Aleksander Hetland, syklist Monica Valen, langrennsløper Pål Gunnar Mikkelsplass, fotballspiller Mini Jakobsen, fotballspiller Harald Martin Brattbakk, kiter Kari Schibevaag, skiskytter Tora Berger og kickbokser Mette Solli.

Deler dobbeltseng

Da deltakerne kom inn i boligen ble det raskt undersøkt hva som fantes på kjøkkenet. Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (49) kunne konstatere at det fantes flere typer sjokolade.

- Her har vi sjokolade med og uten nøtter, sa han.

Etter å ha inspisert kjøkkenet, var det fordeling av senger som sto for tur. De tidligere fotballspillerne fra Rosenborg, Mini og Harald Martin Brattbakk (43) fikk ei dobbeltseng.

Dagen etterpå var det klart for første øvelse. Første oppgave var bakkeløp. En kort distanse, men med 13 prosent stigning.

- Jeg har ikke tro på at jeg kommer i mål først. Jeg er glad for at runden er kort. Da har jeg en viss sjanse. Jeg blir skuffet hvis jeg kommer sist, sa Mini før løpet.

- Hadde ekstra gir

Jentene røk ut først, og til slutt var det en ren fotballduell mellom Harald Martin og Mini.

- Helvete, jeg hadde falsk forhåpning, for jeg fikk en god start og vi lå likt, sa Mini etter det sure tapet for den tidligere RBK-kollegaen.

- Jeg hadde et lite gir. Det var veldig artig å vinne første øvelsen. Jeg visste at jeg hadde ganske gode forutsetninger, men aldri godt å vite formen til dem man møter, sa Harald Martin etter seieren.

- Bra Harald, som vanlig så spilte jeg deg god, sa Mini til latter blant de andre.

Dårlig på statisk

Øvelse nummer to var en statisk øvelse som aldri hadde vært gjennomført før. «Henda i været» satte deltakerne på en kraftig prøve. Her skulle de holde hendene i været mens de holdt på plass en beholder med vann. Her fikk kvinnene revansj, og det var til slutt Marit Mikkelsplass som tok seieren.

De to som kom lengst i bakkeløpet, Mini og Harald Martin, gjorde ingen god figur i den statiske øvelsen.

- Fikk du ikke vondt her, spurte Mini og pekte på armene.

- Etter 30 sekunder så tenkte jeg at «helvete, dette går ikke», sa Mini til Harald Martin. Det fikk han rett i.

- Brukte falsk glis

Den tredje konkurransen krevde også mental styrke og stahet. Her skulle de tidligere topptrente atletene stå inntil en vegg med knærne i 90 grader. Her var det den tidligere skiskytteren Frode Andresen som tålte melkesyra best.

- Jeg kjente at det var muligheter i dag. Det var flere andre som så veldig sterke ut. På slutten måtte jeg måtte trekke frem et falsk glis for å psyke dem ut. Det funket, sa ringreven.

Etter tre øvelser så sammenlagt-lista slik ut:

Frode 33

Marit 29

Kari 28

Pål Gunnar 26

Aleksander 25

Mette 24

Harald 23

Mini 22

Monica 18

Tora 17

Lars 16

Ingen av deltakerne ble sendt hjem i første episode.