- Vi ønsket artister som kunne utfylle hverandre i en konsertsetting, og det mener jeg vi har oppnådd med denne kombinasjonen, forteller Kine Stuhr Sjøblom, kultursjef i UKA. Pressesjef Sigurd Borstad er enig:

- Vi vil tilby et bredt spekter av musikk. Fra før har vi sørget for å få med en dose hip hop med Macklemore & Ryan Lewis, og da er det ekstra kult å kunne stille opp med litt indierock i tillegg til den mer mainstream musikken, forteller han .

Kritikerrost

Det Brooklyn-baserte bandet har gitt ut seks album, der gjennombruddet kom med «Alligator» i 2005. Det kritikerroste albumet følges opp av nyere utgivelser som ifølge musikkmagasinet Pitchfork er stadig mer ambisiøse og suksessfulle. Det nyeste albumet, «Trouble Will Find Me», har fått gode tilbakemeldinger med femmere og seksere på terningen. De samme terningkastene ble også gitt i anledning konserten de gjorde på Roskilde i sommer.

- I Norge er det kun UKA i Trondheim som får besøk av The National i år, sier Borstad. Han er veldig fornøyd med å kunne tilføye dette bandet på UKA-programmet.

- Det er nok en del som ikke har noe kjennskap til The National fra før, men jeg tror de vil få et godt inntrykk av bandet hvis de kommer til Dødens dal i oktober, sier pressesjefen, som tror mange vil komme til å reise langveisfra for å få med seg konserten.

- Såpass eksklusivt er det at de spiller her. Det er skikkelig stort for UKA å få med headlineren fra Roskilde, forteller han.

Sveriges svar på Bob Dylan

Førstemann ut, The Tallest Man on Earth, beskrives som en svensk versjon av Bob Dylan. Bak bandnavnet står Kristian Matsson, som utpeker seg som en talentfull og karismatisk låtskriver. Han blir rost av kritikerne for sine meningsfylte tekster, og fikk en femmer fra Dagbladet på sin siste plate «There's No Leaving Now». The Tallest Man on Earth spilte en utsolgt konsert på Sentrum scene i vår, og er tilbake i Trondheim etter det siste besøket som var i 2011.

- Jeg ser veldig frem til denne kvelden. Dette er artister som er vant til å spille for mellom 30 000 og 40 000 publikummere, og nå skal de altså holde konsert for oss i Dødens dal. Det blir en intimkonsert i sammenligning, sier Borstad.

I tillegg slipper UKA den danske popgruppen Scarlet Chives, og norske Sea Change, som er kjent for sitt atmosfæriske lydbilde. Scarlet Chives og Sea Change spiller på Knausscenen, et konsept som eksponerer morgendagens musikere.

The Tallest Man on Earth består av den talentfulle låtskriveren Kristian Matsson. Sist han var i Trondheim var i 2011, og nå kommer han tilbake under UKA. Foto: Pressefoto