Tradisjonen tro møtes vi av herrer kledd i hodetørkle og røde kapper. Nils Arne Eggen benytter anledningen til å skjelle oss ut for å være tre minutter for sein, og truer med å sende oss på sin personlige treningsleir.

Folkekanon

I år er det tre saker som står på dagsorden, for det første er Toillingforbundet oppgitt over at det kun er de kongelige som blir tildelt salutter. Derfor har de valgt å bringe denne tradisjonen tilbake til folket, med sin egenlagde folkekanon. Det smeller godt i folkekanonen, kanskje litt for godt, da det pep i ørene til mange uforberedte tilskuere.

Den andre hjertesaken til Toillingene er av pedagogisk art. De mener unger i dag ikke kan regne og skrive, derfor har de opprettet en egen pedagogisk avdeling med en representant som bedriver baklengssnakking.

- Vi satser på den motsatte retorikken, sier de seg enige i.

Nytt medlem

Den siste saken er møtets høydepunkt: Avsløringen, eller snarere avdukningen, av årets nye medlem. Det nye medlemmet er Are Sende Osen, som mener han kan bidra med grønne fingre og gitarspilling. Også humor da. Eller kanskje ikke, han kan ikke helt bestemme seg. De gamle medlemmene er enige i at han skulle ha vært med i gruppa for lenge siden.

- Han kunne ha funnet opp Toillingforbundet, drister Klaus Sonstad seg til å si.

Dermed gjenforenes Osen med Klaus også i her. Det blir nok enda mer toill fra den kanten fremover.

Are Sende Osen er valgt ut som ny toilling under årets revyfestival. Foto: RUNE PETTER NESS
- Are kunne funnet opp Toillingforbundet, sier Klaus Sonstad, som mener Are et verdig medlem i forbundet. Foto: RUNE PETTER NESS