Det er plateselskapet Propeller Recordings som i en pressemelding skriver at Highasakites hitsingel «Since Last Wednesday» er strømmet fem millioner ganger på Spotify. Rett før nyttår meldte begge de ledende strømmeselskapene, Wimp og Spotify, at Highasakite-albumet «Silent treatment» var det mest strømmede albumet i 2014.

- Wow. Fem millioner av en låt på en strømmetjeneste er helt vilt. Mye mer enn jeg trodde.

Kristoffer Lo får tallene fra Adresseavisen.

- Jeg har vært kritisk til strømming og vært redd for at det skulle bli døden for album-formatet, men tallene vi får inn nå viser at folk har lyttet til hele plata vår, både på Spotify og Wimp. Vi må få bedre avtaler etter hvert, slik at musikere og plateselskap får mer igjen for all lyttingen, men publikum viser i alle fall interesse for albumet fremdeles.

Plata «Silent Treatment»har snart vært et helt år på VG-lista topp 40. Sist uke var den på sjuende plass på den ofisielle norske albumlista.

Highasakite vant både låt-kategorien og album-kategorien i Adresseavisens kåring av årets beste musikk.

Spent før Spellemann

Highasakite er nominert til tre Spellemannpriser i kategoriene: popgruppe, komponist og tekstforfatter. Lo er spent før arrangementet i Stavanger lørdag.

- Jeg trodde jeg var så avslappet på dette, men nå kjenner jeg at pulsen stiger. Det er jo utenfor min kontroll, så det som skjer det skjer. Men jeg kjenner det betyr mye for meg.

- Dere er nevnt som kandidater til hovedprisne Årets spellemann?

- Det tenker vi ikke på. Min favoritt til den prisen er Nico og Vinz.

Dobler kapasiteten i Australia

Highasakite har stor suksess i Australia. «Since Last Wednesday» var den 34. mest spilte låta på «australsk P3» Triple J.

- Vi reiser til Australia på torsdag neste uke for sju festivaljobber sammen med St. Vincent og flere australske band. i tillegg skal vi ha egne konserter i Sydney og Melbourne på plasser med 900 og 1000 i kapasitet. Det er dobbelt så store konsertarenaer som sist. Det er kult.

- Hvorfor har dere suksess akkurat i Australia?

- Det har nok med en opptreden vi hadde på Triple J i radioprogrammet «Like a version» i fjor. Vi spilte en cover av låta «Heavenly father» av Bon Iver. Den er sett 220 000 ganger på Youtube og har blitt en døråpner for oss der nede.

Se Highasakites versjon av «Heavenly father» her.

Fem millioner ganger har Ingrid Helene Håvik og Highasakites låt «Since Last Wednesday» blitt strømmet på Spotify. Foto: OLE MARTIN WOLD