Denne ukas Snurrbart handler om ensomhet, kjærlighet, alvorog selvsikkerhet, alt i en salig blanding. Fra apokalyptiske nye toner fraJames Blake til vakre kjærlighetserklæringer fra Justin Timberlake, som synes ågjøre det meste ut av den etterlengtede tilbakekomsten. Snurrbart 05 er full avnydelige toner som krever oppmerksomhet for å nytes aller best.

Hør ukas Snurrbart i spilleren til høyre, eller direkte i Wimp eller Spotify.

Hør tidligere miksteiper:

Snurrbart 01

Snurrbart 02

Snurrbart 03

Snurrbart 04

Haim – «Falling»

«Don’t stop, no/I’ll never give up/And I’ll never lookup/just hold your head up/ And if it gets rough/it’s time to getrough» synger Haim i tekstersom tar i bruk enkle rim som falling/calling, som kan føles en smulebanalt. La deg likevel ikke lure, for her er det ikke tekstene som er detviktigste. De tre Haim-søstrene (og trommis Dash Hutton) er svært dyktigemusikere, og lager musikk som har fått litt av et «flinkis»-stempel. I Haimsitt musikalske univers er inspirasjonen fra folkrock og R&B like viktige,og resultatet er deilig nyskapende.

Se det fantastiske liveopptaket Haim har gjort av «Falling»

Justin Timberlake – «Mirrors»

Begynnelsen av «Mirrors», andre singel og denobligatoriske balladen på Justin Timberlakes kommende album «The 20/20Experience», høres helt sykt cheesy ut. Med en beat som ligner på den i «Cry Mea River» og en tekst som er et boyband verdig, lurte jeg først på om godesteJustin hadde begynt å gjenta seg selv - men vent! Denne åtte minutter langekjærlighetserklæringen blir bare bedre og bedre jo mer man hører på den. Få kanholde en låt gående så lenge uten a man blir lei, men oioi, Justin altså! Haner ingen hvem som helst.

James Blake - «Retrograde»

Mannen som sjarmerte en hel verden med sin mektige stemme påcoverversjonen av Feists nydelige «Limit To Your Love» er tilbake.«Retrograde» er en bemerkelsesverdiglåt. Når Blake synger «suddenly I’m hip»bygges låta opp til et apokalyptisk refreng hvor man blir slått av hvor ensom ogsår han høres ut, og det er nesten ikke til å holde ut. Synthen høres nesten utsom krigsalarmer, og det er alarmerende og suggerende vakkert på samme tid.

Se videoen til «Retrograde» her

Charli XCX – «You HaHa Ha»

Jeg lurer på om Charlotte Aitchison , kvinnen bak Charli XCX,angrer på at hun ga bort teksten til fjorårets beste hit «I Love It» tilsvenske Icona Pop i stedet for å beholde den selv. Jeg synes uansett at hunklarer seg svært godt uten låta, og liker alle singlenehun hittil har kommet med. Kanskje er de ikke like fengende, men det er pop medmørke elementer man virkelig fester seg ved. Buffalos, briter og synth er ikkebare hipt, men ønskes velkommen til etterhvert dansegulv – også i 2013.

Se videoen til «You Ha Ha Ha» her

Philco Fiction – «OhFuture»

Philco Fiction er et av de nye norske bandene som virkelighar noe spennende på gang, og jeg har trua på at de vil bli store og komme medmye god og spennende musikk. Vokalist Turid Solberg har en stemme man leggermerke til, og lydbildet, som kanskjealler best beskrives som elektronisk popmusikk, er annerledes og føles forfriskende«unorsk».

Foals – «Bad Habit»

Foals ga nettopp ut det solide albumet  «Holy Fire», og jeg tror «Bad Habit» er minfavoritt på albumet. I klassisk Sub Pop-stil lager de musikk med nydelig vokalsom flyter av gårde som en magisk drøm, i harmoni med de fleste av omgivelsenedu vil omgi deg med. Litt stadionrock, litt indie og altfor fint til å overse.

Adressas anmeldelse av albumet

Say Lou Lou – «MaybeYou»

Bak Say Lou Lou står de svenske tvillingene Elektra ogMiranda Kilbey, og de ser mer ut som modeller enn sangere. Say Lou Loulager dog nydelig, lavmælt pop, som de selv mener er av det alvorlige slaget.Jeg tar «Maybe You» på blodig alvor, og er spent på hva de søstrene Kilbey fikkut av Bylarm, og hva fremtiden vil bringe.

Se videoen til «Maybe You» her

Destiny’s Child – «SayMy Name (Timbaland Remix)»

Timbaland har laget en ny versjon av «Say My Name» påsamleplata til Destiny’s Child, som kun inneholder kjærlighetssangene deres.Dette er en mix som er så annerledes originalen at det kunne ha vært en heltannen låt, og det er nettopp dette jeg synes er spennende. Ikke bare vil jeg høre masse på Beyoncé, men et gjenhør med en av2000-tallets beste jentegrupper er absolutt kjærkomment.

Sweden – «Kiss theMoon»

Sweden imponerte med debutplata «Under The Sycamore Tree»i fjor, og er allerede tilbake med singelen «Kiss the Moon». Bandetfølger samme oppskrift som på forrige skive, men det er helt greit. «Kiss the Moon» er en sånn låt man tenker at burde være med i en (svensk) filmnår det er litt trøbbel for karakterene, og man viser en slags bildecollage medmusikk før alt tilslutt ordner seg. For det gjør det. Med Sweden tror jeg ikkedet finnes triste avslutninger.

Unknown MortalOrchestra – «Swim and Sleep»

Å lytte til Unknown Mortal Orchestra er som skru tilbaketiden ca. femti år. Dette er vakker poprock med enkle grep som høres velkjentut i form og innhold, men på samme tid ønskes velkommen fordi det er så trygtog godt å høre på. «Swim and Sleep» erhentet fra Unknown Mortal Orchestras nye album «II», som virkelig anbefales enlytt i seg selv.

SARAH WINONA SORTLAND

Følg på Twitter: @sarahwinona