Nå sier Koteng at RBK kan ta en «kalkulert» økonomisk risiko for å bli værende på toppen.

– Vi må ikke selge noen i sommer. Vi må tenke på økonomien, og det gjør vi hele tiden, også. Samtidig er vi i posisjon nå, og det vil være dumt å selge fra seg muligheten til mesterligakvalifisering neste år, sier Koteng til Adresseavisen.

På sine snart fire år som styreleder har Koteng aldri opplevd større sportslig suksess enn nå. Rosenborg er videre i Europa, troner øverst på tabellen og spiller god fotball.

Nå som RBK har kjøpt Matthias Vilhjalmsson fra Start, har klubben også styrket seg kraftig i sommer og står rustet til en kamptett høst, og står rustet til en kamptett høst. Etter fire års titteltørke er det heller ingen tvil om gulltørsten i og rundt RBK-brakka.

God magefølelse

Samtidig opererer RBK-budsjettet med salg av spillere for 12 millioner kroner, i et budsjett som skal gå i null etter år med blodrøde tall. Så langt har RBK solgt for tre mill. Og om man legger til kjøpene, vil klubben etter et spisskjøp ha brukt nærmere ti mill. i sommer.

Les også: Se RBK-magasinet med Yann-Erik de Lanlay

Les også: Kåre har fått til det gamle RBK

Men med los på europaliga og seriegull innrømmer altså Koteng at det vil svi mer å selge nå enn om RBK hadde vært noen plasser lenger ned på tabellen.

– Kåre (Ingebrigtsen) har ryggdekning fra styret på at det sitter lenger inne å selge nå. Og i øyeblikket har jeg en ganske god magefølelse på at vi beholder denne stallen også i høst, sier styrelederen.

– Så dere tar en «kalkulert» risiko for å komme tilbake til toppen?

– Til en viss grad. Men det kommer et overgangsvindu også etter sesongen, og spillerne våre vil være enda mer attraktive dersom vi vinner serien. Dessuten er det snakk om en mesterligakvalifisering i 2016, hvor jeg mener nåløyet er mindre trangt enn i en europa-liga-kvalik, svarer Koteng, og begrunner det med annerledes regler i Mesterligaen, hvor færre «storlag» må ut i kvalifisering.

Samtidig sier Koteng han ikke kan være bastant med tanke på sommervinduet:

– Kommer det et bud vi ikke kan si nei til, vil vi selge. Men vi har andre budsjettposter hvor vi ligger over der vi forventet å være, og føler vi har bra kontroll, mener han.

Les også: Slik skal RBK jakte spillere i fremtiden (krever innlogging).

Fire mill. over budsjett

I øyeblikket har RBK tjent fire mill. mer enn budsjettert i publikumsinntekter. Samtidig er klubben ca fire mill. under budsjettet for partnerinntekter. Videre har RBK tjent ca. fire mill mer enn budsjettert i e-cup allerede, og et gruppespill kan være verdt om lag 25 mill. Et seriegull vil også bringe inn ca tre millioner mer enn budsjettert.

Les også: Tønne blir ikke RBK-spiller

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug forteller at det slettes ikke er sikkert det blir salg i sommer.

– Vi er ikke nødt til det. Men RBK skal være en selgende klubb, også, så om de riktige tilbudene kommer, vil vi fortsatt selge spillere, sier hun.

Selnæs, Helland og Søderlund

RBK har allerede avslått bud på Ole Selnæs i sommer, og det har vært interesse på flere, deriblant Pål André Helland. Det er nok også først og fremst disse to, samt toppscorer Alexander Søderlund, som blir essensielle å beholde ut sesongen. Kommer det et bud på spillere som i dag sliter med spilletiden, som Riku Riski, er terskelen lavere. Også Tobias Mikkelsen, som er av dem med høyest lønn i klubben i dag, kan bli ofret om det kommer et bud – fordi Yann-Erik de Lanlay er hentet inn.

– Vi har ingen strategi på hva vi gjør om det kommer bud. Vi behandler hvert bud for seg, sier styreleder Koteng.

– Etter tre år som styreleder uten gull. Føler du noen ekstra prestisje for å vinne i år?

– Nei, dette har noe å si for klubben. Men jeg blir selvsagt glad om vi tar gull. Like glad som alle andre som holder med RBK.

Gullkalvene: Ole Selnæs og Pål André Helland er to av spillerne Ivar Koteng antakelig aller helst vil beholde gjennom overgangsvinduet. Foto: JENS PETTER SØRAA Foto: JENS PETTER SØRAA