19-åringen stilte mandag opp på Aalborgs første oppkjøringstrening, med forberedelsesgrunnlag som da han gikk på en vektsmell i fjor sommer.

–Jeg har nesten ikke hatt en eneste fridag i sommer og brukt puten nesten bare til å hvile hodet. Det er viktig å stille best mulig forbedret for det kommer til å bli tungt framover, sier Sander Sagosen på telefon til Adresseavisen etter å ha gjennomført en dobbel morgenøkt på nesten tre timer.

–Vi startet med en intervalløkt på morgenen før vi gikk rett over på trening i hallen. Det er tungt både fysisk og mentalt, men jeg må bare tenke at vi får det igjen når sesongen starter, sier Sagosen.

Les mer: Gikk ned fem kilo på en uke (Krever innlogging)

Nært 100 kilosmål

I oktober i fjor skrev Adresseavisen om at Sagosen gikk på en lite planlagt vektreduksjon på fem kilo i løpet av én uke under Aalborgs sesongoppkjøring i fjor sommer. Den norske landslagsspilleren forventer ny vektreduksjon i løpet av den seks uker lange oppkjøringen. Han ser ikke på det som en nedtur.

–Jeg har mer å gå på denne sommeren siden jeg er tyngre enn i fjor. Kroppen er blitt mer moden, noe som er naturlig når jeg tross alt fortsatt er ung. Jeg vet hvor mye jobb som skal legges ned. Jo hardere jeg trener nå, jo mer får jeg igjen til sesongen, sier mannen som gikk opp åtte kilo, fra 88 til 96, under fjorårssesongen.

Dermed er han med andre ord ikke langt unna målet om å ta med seg en 100 kiloskropp inn i beinharde dueller på klubb og landslag.

–Det er snakk om 100 kilo i muskler, påpeker Sagosen og fortsetter:

–Jeg er i vekst hele tiden og det tar tid å bygge en kropp. For min del handler det om å være tålmodig og finne en balansegang i treningsmengden. Jeg begynner å nærme meg målet, men det handler om å skynde seg langsomt, sier Sagosen.

Les mer: - Har jeg lik utvikling i tre år til, kan jeg bare legge opp

Tittelønske

Akkurat det å skynde seg langsomt har syntes vanskelig for mannen som har hatt en kometkarriere, der han har tatt de ulike nivåene brennkvikt. For to år siden avsluttet han 1.-divisjonssesongen i Kolstad. Tidligere i sommer ble han kåret til verdens beste unge spiller av nettstedet Handball Planet, etter en avstemming foretatt av journalister fra elleve land og 32 000 fans. Det etter en debutsesong der Sagosen var en dominerende spiller for Aalborg, som spilte åttendedelsfinale mot Barcelona i Mesterligaen.

–Jeg søker hele tiden etter å ta nye steg. Mitt personlige mål for denne sesongen er å gå fra å dominere i Aalborg til å være dominerende i ligaen. Jeg vil svært gjerne vinne noe, etter at vi gjorde det halvgodt i samtlige turneringer forrige sesong, sier trønderen, som ikke får en ny mulighet til å prøve seg på øverste nivå i Mesterligaen denne sesongen, da Aalborg endte som nummer fire i serien i fjor.

–Målet til laget er å dominere i EHF-cupen. I tillegg er Aalborg en klubb som bør hevde seg topp tre i både serie og sluttspill i Danmark, sier Sagosen.

Som i tillegg har et Europamesterskap å se frem til i midten av januar. Norge møter Kroatia, Island og Hviterussland i innledende runde.

Les mer: På landslaget merker Sagosen at han har utviklinget seg i Aalborg (Krever innlogging)

Les mer: Har lagt på seg seks kilo siden Kolstad-exiten (Krever innlogging)

Les mer: Gikk opp åtte kilo, ble best i verden

Adresseavisen