Den Internasjonal Studentfestivalen i Trondheim (Isfit) er verdens største internasjonale studentfestival. Den arrangeres annethvert år, og årets festival arrangeres den mellom 7. og 17. februar. 450 studenter fra hele verden trenger et sted å sove, og nå håper Isfit-president Kaja Juul Skarbø at du åpner ditt hjem.

– Vi trenger mange flere verter. Akkurat nå ligger vi greit an, men fortsatt mangler vi rundt 200 verter, sier hun.

Kan låne ut madrasser

Hun håper at innbyggerne i Trondheim vil åpne dørene sine for engasjerte studenter fra andre deler av verden.

– Det er en kjempeopplevelse. Det eneste man trenger er en soveplass og brødskive til frokost. Resten stiller Isfit opp med, sier hun.

Skulle ei seng være det som stopper deg fra å melde deg til tjeneste, så kan Isfit stille med madrass hvis du har gulvplass. Deltakerne vil være opptatt med workshop på dagtid og kulturprogram på kvelden.

– Skulle du være interessert i å bli bedre kjent med deltakeren som du har på besøk, så er det bare å bli med på arrangement i kulturprogrammet. Det er flere av arrangementene som er gratis, forklarer Juul Skarbø.

Få en venn for livet

Kunne du tenke deg å friske opp spansken du lærte på videregående skole? Har du planer om å reise til Kina, og vil vite noe om kulturen på forhånd? Kanskje har du alltid hatt en fascinasjon for Argentina?

– Dersom du ønsker en deltaker fra et bestemt land så kan man presisere det i søknaden, sier hun.

Alle deltakerne får også et armbånd som gir gratis buss i hele perioden, noe som betyr at verten ikke trenger å bo i gåavstand til Studentersamfundet i Trondhjem. Det holder lenge at man har en bussforbindelse til byen ifølge Isfit-presidenten.

– De aller fleste passer som vertskap, enten det er snakk om familier, enslige, samboere, studenter eller pensjonister.

– Vi ønsker å vise deltakerne Trondheim og den norske kulturen. Jeg har hørt om mange som fortsatt har kontakt med deltakeren de hadde på besøk for flere år siden. En vert som hadde en deltaker fra Tanzania under forrige Isfit er nå invitert til bryllupet i år, forteller Juul Skarbø.

– Mange verter besøker deltakerne i deres hjemland i etterkant av Isfit. Man kan få en god venn for livet, mener Juul Skarbø.

Isfit-president Kaja Juul Skarbø håper at trondhjemmere åpner dørene sine når 450 studenter kommer til Trondheim i neste uke. Foto: fg.samfundet.no