Blant idrettsjentene som tar på vesten for sikkerheten er Byåsen-profil Camilla Herrem, langrennsløper Therese Johaug og fotballspiller Tina Wulf. I tillegg er boksestjerne Cecilia Brækhus, Linn Jørum Sulland fra håndballandslaget og lengdehopper Margrethe Renstrøm å se i kalenderen «VEST 2013».

- Vi håper at disse damene skal skape oppmerksomhet rundt vestbruk. Spesielt menn er for dårlige til å bruke redningsvest når de er i båt, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet til adressa.no.

I fjor mistet 30 personer livet på sjøen i Norge. 17 av disse brukte ikke vest.

- Vesten er helt avgjørende for å berge livet. Den gjør at du holder deg lenger i vannet, og den gjør deg synlig. Vi vet at det er mye, mye større sannsynlighet for å overleve båtulykker om man bruker redningsvest, sier Lind.

- Ikke ukult med vest

Vålerenga-spiller Tina Wulf, som tidligere spilte for Trondheims-Ørn, er opptatt av at alle bruker vest i båt.

- Det er dessverre mange som legger igjen vesten på land, og det håper jeg vi kan bidra til at ikke skjer. Det er så mange nordmenn som ferdes på sjøen, og skulle en ulykke oppstå er det utrolig viktig at man bruker redningsvest. Det kan redde mange liv, sier Wulf til adressa.no.

Kalenderpike Tina Wulf var med i Adressa.no-serien «Timeout» sammen med Rachel Nordtømme. Se serien her.

Therese Johaug sier selv at hun alltid bruker vest på sjøen. I et intervju med RS-magasinet, som kommer i postkassene 10. juni, oppfordrer hun alle til å tenke sikkerhet på sjøen.

- Noen synes kanskje det er ukult å bruke vest, men det er kjempeviktig for egen sikkerhet. Nå som båtsesongen er i gang og finværet kommer, er det viktig at folk tar forholdsregler og tar på vesten, sier langsrennsstjerna.

Flere bruker redningsvest

Generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet sier det er viktig at man er bevisst på at vesten skal passe.

- Spesielt gjelder dette barna. De skal ikke ha for store vester, bare for at de skal ha noe å vokse i. Når barna vokser må man også sørge for at vesten er stor nok. Og far må gå foran som et godt eksempel og ta på sin egen vest, sier Lund.

Redningsselskapet hjelper hvert år 12 000 mennesker med problemer på havet. Skøytene melder om en positiv utvikling når det gjelder bruk av vest.

- Men vi har en lang kystlinje og utfordringer med mye skjær og mange fritidsbåter. Det er trist at det fortsatt er så mange som mister livet på sjøen, sier Lund

Også i fjor laget Redningsselskapet en kalender for å få folk til å bruke redningsvest. Da stilte mannlige idrettsstjerner opp.

Lengdehopper Margrethe Renstrøm Foto: Fred Jonny
Linn Jørum Sulland fra håndballandslaget. Foto: Fred Jonny
Bokser Cecilia Brækhus. Foto: Fred Jonny