Regjeringen vil styrke tilbudet innen lindrende behandling, og har utnevnt Stein Kaasa til å lede et utvalg som skal utrede palliasjonsfeltet.

Stein Kaasa har bodd i Trondheim i 22 år, og er tidligere viseadministrerende direktør ved St. Olavs Hospital. Før det hadde han en rekke lederstillinger, men han er mest kjent for å ha bygd opp miljøet for lindrende behandling og kreftomsorgen ved St. Olavs Hospital og i nabokommunene.

LES HER: Toppsjef på St. Olav slutter

I en pressemelding uttaler helseminister Bent Høie at det er 17 år siden palliasjonsfeltet ble utredet sist, og at det derfor er behov for en gjennomgang som både fanger opp den faglige utviklingen som har funnet sted, og pasientenes behov.

- Det er også et behov for å se på tilbudet til barn og unge, og hvordan vi kan legge til rette for at de som ønsker det kan tilbringe livets slutt i eget hjem.

Helseministeren påpeker alle pasienter skal oppleve trygghet og få en verdig avslutning på livet.

– Regjeringen ønsker å styrke tilbudet innen lindrende behandling og legge til rette for et større mangfold av tilbud.

LES HER: Smertekart på Ipad

Professor Stein Kaasa er nå avdelingsleder for kreftavdelingen ved Oslo universitetssykehus. Med seg på laget har han førsteamanuensis Marianne Klungland Bahus, Kristiansand, overlege Ann Ragnhild Broderstad, Skånland, overlege Peder Broen, Klæbu, pensjonist Helge Farsund, Lørenskog, sykepleier Anne Marie Flovik, Bærum, teolog Søren Vincent Hagerup, Sandefjord, pensjonist Bodil Johanne Husby, Oslo, organisasjonsleder Natasha Pedersen, Kristiansand, førstelektor Astrid Rønsen, Lørenskog, senior psykologspesialist Borrik Schjødt, Bergen og sykepleier Joran Slaaen, Lørenskog

Stein Kaasa skal levere sin rapport innen 31. desember 2017.