Den internasjonale kraftgiganten E.on stanser utredningen av Haugrossåsen vindkraftprosjekt i Steinkjer og Namsos.

Det melder selskapet på sine egne hjemmesider.

E.on Sverige har siden 2012 jobbet med å konsekvensutrede området i og rundt Haugrossåsen. Området ligger nord for E6 i Kvam og Føllling (Steinkjer kommune) og strekker seg over kommunegrensa til Namsos.

90 vindturbiner

Eon vurderte å plassere inntil 90 vindturbiner i området. Forslaget ville kunne gi en årlig kraftproduksjon på om lag 750 000 MWh. Selskapet opplyste selv at dette tilsvarte forbruket til cirka 47 000 norske husholdninger.

«Resultatene fra utredningene viser at størrelsen på planområdet er redusert, hvilket betyr at forutsetningene for en kostnadseffektiv tilknytning til strømnettet ikke lenger er til stede. E.ON velger med dette å avslutte Haugrossåsens vindkraftprosjekt.» skriver selskapet på sine hjemmesider.

Fylkesmannen var skeptisk

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag bekrefter at de mottok brevet fra E.on mandag.

- Vi fikk et brev fra E.on om at de avslutter prosjektet, sier seniorrådgiver Øystein Lorentsen hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag.

Fylkesmannen rakk aldri å motta noen søknad om prosjektet, men stilte seg tvilende til prosjektet under høringen i 2012.

- Fylkeskommunen og Fylkesmannen hadde stilt seg positive til vindkraftplanene på Fosen. Vi var enige om at man skulle prioritere å bygge ut de områdene før man begynte å søke på nye områder, sier Lorentsen.