Luison Capote, Miguel Taboada, Hades Hernandez og Yasser Morejon var på vei fra Steinkjer til Inderøy mandag ettermiddag. Musikerne, som opprinnelig er fra Cuba og Bolivia, skulle spille konsert på kulturhuset klokka 13.00.

- Det var veldig mye vind og snø. Da vi kom til Inderøy sklei vi nesten av veien. Det var veldig glatt. Det var ikke noe sand eller salt, sier Capote, som har bodd i Norge siden 1993.

LES  MER: Kvinne (85) sendt til legevakt etter bilvelt

UP tilbød kjørehjelp

Det var Hades Hernandez fra Cuba som kjørte varebilen av merket Opel Vivaro. Til slutt ble det så vanskelig å kjøre at de bestemte seg for å stanse, og be om hjelp.

- Det var umulig å kjøre videre. Heldigvis fikk vi hjelp fra politiet. Det var veldig snilt gjort, sier Capote.

- Sjåføren var veldig lettet da vi foreslo at vi kunne kjøre bilen for ham til Inderøya kulturhus, forteller politibetjentene Bjørn Terje Volden og Rune Skogli i Utrykningspolitiet (UP).

Ikke vant med vinterføre

Klokka 12.42 fikk operasjonssentralen i Nord-Trøndelag melding om en bil som sto på Sandvollan.

- Vi sendte en UP-patrulje dit, og de fortalte at det var en kubaner bak rattet. Han var litt uerfaren på glatt vinterføre, sier operasjonsleder Bård Krogstad i Nord-Trøndelag politidistrikt.

De tre andre musikerne ble sittende i varebilen, mens Capote fikk skyss med politibilen.

- Det ble ingen konsert. Det var veldig trist, men vi skal prøve å finne en ny dato, sier Capote optimistisk.

Like etter at konserten ble avlyst, kjørte de tre kubanerne og bolivianeren til Verdal med varebilen.

- Det gikk greit å kjøre på E6, sier Capote.

Skulle spille konsert

Volden og Skogli i UP-patruljen forteller at de møtte fire fortvilte musikere fra Rikskonsertene. De var alle utenlandske, men hadde bodd lengre tid i Norge.

- De var på turné, og skulle kjøre fra Steinkjer til Inderøya for å delta på en konsert klokka 13.00. Det var glatt og ekkel sikt, og de var ikke vant til vinterføre. Sjåføren var opprinnelig fra Cuba, men var nå fastboende i Norge. Han hadde brukt sunn fornuft, og stanset like før en glatt oppoverbakke. Han turte ikke å kjøre videre, sier politibetjentene.

Både bilen og dekkene var i orden, men sjåføren mente at det ikke var forsvarlig å kjøre oppover den lengre bakken.

- Bilen hadde piggfrie dekk, og de var usikker på om de hadde riktig dekk for føret. De var veldig glade for hjelpen, sier Volden.

- Veldig glatt

En av politibetjentene kjørte dermed varebilen med de fire musikerne til kulturhuset på Inderøy.

- I tillegg vasket vi dekkene deres med avfettingsmidler. De fortalte at de hadde kjørt litt på vinterføre før, men de syntes det hadde vært veldig glatt i dag. De var heller ikke vant til varebilen, sier Skogli.

Snøfallet førte til at musikerne ble kraftig forsinket. De kom frem til kulturhuset ti minutter etter at konserten skulle ha startet.