- Dette er definisjonen av en het budrunde, sier megler Petter Møllersen i Eiendomsmegler 1, som solgte boligen.

Da boligen ble lagt ut for salg torsdag i vinterferien, var prisantydningen 7,7 millioner kroner. To fellesvisninger, noen privatvisninger og en heftig budrunde senere var den solgt for hele 10,8 millioner kroner.

Liker du å følge med på næringslivsnyheter fra Midt-Norge?Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

- Prisen virket logisk

Den totalt 193 kvadratmeter store boligen er bygget i 1920, har seks soverom og en egen utleiedel på 40 kvadratmeter.

Selgeren av boligen har eid den siden 1999. Siden den gang er de fleste rom pusset kraftig opp og det ble oppført et tilbygg i 2009.

Blant annet kan boligen skryte av en 426 kvadratmeter flat tomt, to stuer, to bad, eget vaskerom og utsikt mot fjorden fra stua, for å nevne noe. Megler Møllersen mener imidlertid at prisen på 7,7 millioner virket logisk da den ble satt.

- Selgeren hadde fått flere meglere til å vurdere prisen, og alle hadde satt den til mellom 7,5 og 8 millioner. Ut fra andre salg i området virket det logisk å gå ut på dette prisnivået, sier Møllersen.

70 personer på visning

- Hvorfor tror du den gikk såpass høyt over prisantydningen?

- Det er en kombinasjon av flere ting. For det første begynte vi tidlig med å gå ut til mulige interessenter av boligen. Dette arbeidet startet allerede i november i fjor. Det førte til at vi hadde over 70 interessenter allerede før den var lagt ut på Finn.no, sier Møllersen.

Han mener eneboliger med utleiemuligheter er spesielt populære nå som renta er lav.

- I tillegg ligger den på en tomt som er flat, har gode lysforhold og lite innsyn fra nabotomtene. Så er det selvsagt et veldig attraktivt område. Det er en god stund siden noe lignende ble lagt ut for salg her, sier Møllersen.

Han anslår at det til sammen var rundt 70 personer innom huset på de ulike visningene som ble holdt.

Få like boliger til salgs

- Hvordan vil du si markedet for eneboliger av denne typen er akkurat nå?

- Det kommer mye an på beliggenheten, men eneboliger i dette prissjiktet har det vært få av i år. Derfor har det blitt et stort press på disse boligene når de først har blitt lagt ut. Når det kommer et bra hus som dette, klaffer det for mange, sier Møllersen.

- Hvem er det som har kjøpt boligen?

- Det er et par, sier Møllersen.

Boligprisene steg mindre enn det som er vanlig i februar, men Melhusbanken vil likevel be eierne sine om flere titalls millioner for å låne ut mer penger for å kapre nye boligkunder. Les saken her.