Selskapet Dromedar Kaffebar, som har fire kaffebarer i Trondheim, en i Bergen og en i Kristiansund, solgte kaffe for 20,5 millioner kroner i fjor. I tillegg kommer inntekten fra Dromedar Kaffebar Moxness som er eget selskap og som omsatte for 6,3 millioner i 2013.

Dette er tall gründer og daglig leder Preben Oosterhof er godt fornøyd med. Det selv om omsetningen har gått ned med 5,3 prosent fra 2012.

Ett skritt tilbake

– Omsetningen har gått litt ned. Men det er marginalt og det skyldes at vi har en bevisst og sunn utvikling. 2012 var et svært bra år, og i fjor valgte vi å ta et skritt tilbake, roe litt ned og få tilbake kontrollen, sier Oosterhof.

– Vi har har vært en gründerbedrift hvor få har gjort veldig mye. I fjor ansatte vi én person til i administrasjonen og vi åpnet en ny kaffebar i Bergen, alt dette kostet og vises i regnskapet, sier Oosterhof.

Men fortsatt er det slik at Dromedar går i pluss, regnskapet viser et overskudd på 0,3 milllioner i fjor. Dette mot et overskudd på 0,6 i 2012.

Tålte konkurransen

– Vi skal ikke bli så mye større enn vi er nå. Det viktigste for oss er ikke å bli store, men å drive godt og ha fokus på håndverk og fag. Vi skal ha den beste kaffen, det er der hjertet vårt ligger. Vi vil aldri gå på akkord med den gode kaffesmaken, sier Oosterhof.

I fjor uttalte Oosterhof at han ventet knallhard konkurranse fremover. Denne mener han nå Dromedar klarte bra.

LES MER : Vil kaffekrigen nå kokepunktet i Midtbyen?

– Både Starbucks og Kaffebrenneriet kom i fjor, men de har ikke slått beina under oss. Jeg vil heller si det slik at det er flere som drikker kaffe. Dermed er det godt mulig det kommer enda flere konkurrenter, men Dromedar har ikke fokus på det. Vi jobber med oss selv, sier Oosterhof til adressa.no.