5985 bygningsarbeidere kan gå ut i streik fra lørdag, dersom meklingen mellom Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening ikke fører frem. Forhandlingene mellom partene brøt sammen på mandag denne uken, og de møtes derfor til tvungen mekling hos Riksmeklingsmannen. Meklingen ledes av Carl Petter Martinsen. Dersom man ikke kommer ti enighet innen midnatt fredag, så vil 92 bedrifter rammes av streik.

Minstelønn

Forhandlingene i bygg følger i mange spørsmål det såkalte frontfaget, som kom til enighet på onsdag, etter å haforhandlet 18 timer på overtid. Bygningsarbeiderne har også noen særkrav, som kan skape problemer i innspurten, skriver frifagbevegelse.no. Det gjelder særlig minstelønnssatsene, som for faglært arbeider ligger på 174,10 kroner i timen. For ufaglærte er satsen 10,90 kroner lavere per time.

Fellesforbundet forhandler for rundt 19000 medlemmer. Det er altså en knapp tredel av medlemmene som vil streike dersom meklingen ikke gir enighet.

14 bedrifter i Trøndelag

Dette er de 14 bedriftene i Trøndelag som vil bli rammet av en eventuell streik:

(I tillegg til disse kommer rundt 250 ansatte i selskapene Skanska, Veidekke og NCC. Disse er ikke inkludert i listen over, siden selskapene har kontoradresse i Oslo.)

Hent, Tiller: 158 ansatte

Reinertsen AS Anlegg, Trondheim: 117 ansatte

Oras, Trondheim: 96 ansatte

K. Lund, Trondheim: 92 ansatte

Teknobygg Anlegg, Ranheim: 83 ansatte

Primahus Entreprenør, Stjørdal: 66 ansatte

Aasen Bygg, Tiller: 57 ansatte

Caverion Norge, Trondheim: 44 ansatte

Team-Bygg, Tiller: 41 ansatte

Bravida Norge, Trondheim: 26 ansatte

Skanska Husfabrikken, Steinkjer: 16 ansatte

Caverion Norge, Levanger: 14 ansatte

Caverion Norge, Orkanger: 10 ansatte

Caverion Norge, Stjørdal: 3 ansatte